Για «επικοινωνιακές» κινήσεις κατηγορεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα σημεία που έπληξε η μεγάλη φωτιά στην Αττική και τη βοήθεια που προσέφερε σε πυρόπληκτους.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, «όταν χθες η Πολιτική Προστασία εξέδωσε το 112, για την περιοχή της Πεντέλης και των Μελισσίων, πληροφορηθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας ότι στο Κολυμβητήριο Μελισσίων είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που έπρεπε να φύγουν από τις κατοικίες τους. Αμέσως, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Eirini Agapidaki, αποφασίσαμε να στείλουμε Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) εκεί.

»Η ομάδα μας έκανε προληπτικές εξετάσεις σε όσους ήταν εκεί, κατέγραψε τα φάρμακα που χρειάζονταν, καθώς αρκετοί τα είχαν αφήσει σπίτι τους και τους τα παρείχαμε. Επίσης, καταγράψαμε πόσοι θα χρειάζονταν νοσηλεία, για να τους βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο και πόσοι όχι, για να τους φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία.

»Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Κολυμβητήριο Μελισσίων, μαζί με την κα Αγαπηδάκη, και ανακοινώσαμε στους συγκεντρωμένους ότι είμαστε έτοιμοι να τους μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία αναλόγως της κατάστασης τους. Πράγματι, στις 23:00 μεταφέραμε 54 άτομα από το Κολυμβητήριο Μελισσίων και το ΤΥΠΕΤ Βριλησσίων σε ξενοδοχεία με λεωφορείο, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία.
Κυρίως ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα, πχ ΑΜΕΑ.

»Όλα αυτά εντελώς αθόρυβα, χωρίς ούτε μία φωτό, διότι θεωρήσαμε ότι η χθεσινή ημέρα δεν προσφερόταν για τέτοιου τύπου ενέργειες», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για να προσθέσει: «Με έκπληξη βλέπω σήμερα ότι αφού τα είχαμε οργανώσει όλα, επισκέφθηκε τον χώρο, για να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης, ο @skasselakis, ενώ τους υποσχέθηκε και τη μεταφορά τους σε ξενοδοχεία με δικά του οχήματα: ‘…Σε μια ανθρώπινη στιγμή ο κος Κασσελάκης ενημέρωσε δύο κατοίκους της περιοχής ότι θα τους διαθέσει όχημα προκειμένου να μεταβούν στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσουν. Όταν τον ευχαρίστησαν, εκείνος απάντησε: τα αυτοκίνητα μας ανήκουν στον ελληνικό λαό, άρα και σε εσάς, δεν χρειάζεται ευχαριστώ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…’».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό το έκανε μαθαίνω για δύο άτομα της επιλογής του, ενώ δεν χρειαζόταν καν, αφού τα είχαμε οργανώσει ΟΛΑ από πριν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, χωρίς διακρίσεις».

«Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία», αναφέρει καταληκτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός με στόχο τον Κασσελάκη

Άμεσα σήκωσε «το γάντι» η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας πως «καθώς η στάχτη της καταστροφής κατακάθεται στην Αττική και αρχίζουν οι πρώτες συζητήσεις ως προς την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε, για άλλη μια φορά, να εκτελέσει έναν αντιπερισπασμό με στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, παραθέτει ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα με παλαιότερες δηλώσεις του σημερινού υπουργού Υγείας, που αφορούσαν στις μεγάλες φωτιές που έκαιγαν την Αττική επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

«Τα λόγια είναι περιττά. ‘Απολαύστε’ τον εδώ», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο που ακολουθεί, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ξεσπαθώνει πως δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με τις φωτιές στην Καλιφόρνια.

Τι έλεγε ο Άδωνις τότε

«Εδώ κάηκε η Αττική, κάηκε αστικός τόπος. Δεν μπορεί ένα κράτος να μην μπορεί να προστατεύσει κατοικημένες περιοχές. Αυτό δεν γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό το έχει καταφέρει μόνο η κυβέρνηση Καραμανλή, γιατί προφανώς είναι παντελώς ανίκανοι να διοικήσουν», έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης.