Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γκιόκας: Δεν γίνεται το 2024 η φωτιά να σταματά στον οικιστικό ιστό της Αθήνας

Γκιόκας: Δεν γίνεται το 2024 η φωτιά να σταματά στον οικιστικό ιστό της Αθήνας

«Η ίδια φωτιά, με την ίδια πορεία, ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, επαναλαμβάνεται στην περιοχή από το 1995, το 1998, το 2009», υπογράμμισε ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας

Τις «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς σε μια περιοχή στα βορειανατολικά, που έχει εκδηλωθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», επισήμανε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Γκιόκας.

Όπως είπε ο Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio, «αυτό που αποδεικνύεται είναι η παταγώδης αποτυχία μιας πολιτικής που δεν έχει στο επίκεντρό της την πρόληψη».

«Οι καταστροφές είναι μεγάλες»

Σύμφωνα με τον βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, «η ίδια φωτιά, με την ίδια πορεία, ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, επαναλαμβάνεται στην περιοχή από το 1995, το 1998, το 2009 και παρ’ όλα αυτά καμία κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας και δεν εκπόνησε κανένα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, αφήνοντας τους κατοίκους στο έλεος των πυρκαγιών και των καταστροφών».

«Δεν εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο για τον καθαρισμό του δάσους του Βαρνάβα»

Πρόσθεσε πως «παρότι από το 2009 υπήρξε φυσική αναγέννηση του δάσους του Βαρνάβα δεν εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο για τον καθαρισμό του, για τη διάνοιξη δασικών δρόμων, τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή, για την προστασία του, που τα ζητούν όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά και οι αρμόδιοι επιστήμονες».

Καταληκτικά ο Γιάννης Γκιόκας υπογράμμισε πως «οι καταστροφές είναι μεγάλες, σε αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια, δασικές εκτάσεις και παρά τις δικαιολογίες της κυβέρνησης για ισχυρούς ανέμους, παρατεταμένη ξηρασία και δύσκολη μορφολογία, δεν γίνεται στο 2024 να επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση και τελικά η φωτιά να σταματά στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας».

Sports in

Με 10.000 κόσμο και τις ευρω-κούπες στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 10.000 εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας της Superleague με τον Βόλο (17/08), στο Πανθεσσαλικό, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024