Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης για φωτιά στην Αττική: Να γνωστοποιηθούν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν

Κασσελάκης για φωτιά στην Αττική: Να γνωστοποιηθούν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν

«Είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης

Αίτημα για τη γνωστοποίηση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στη φωτιά στην Αττική κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τομεάρχη μας Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα», προσθέτοντας πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αυταπάρνηση των πυροσβεστών που δίνουν αυτή την άνιση μάχη με τις φλόγες.

Αναλυτικά το αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Αίτημα για χορήγηση στοιχείων

Υπόψιν Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κικίλια

Αξιότιμε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας, στις 12/08/2024, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπου είχαμε ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 32 εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Ωστόσο, τόσο από ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, όσο και από μαρτυρίες κατοίκων, αμφισβητείται ο αναφερόμενος αριθμός των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν.

Για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού που δικαιούται να γνωρίζει, σας μεταφέρω, ως αρμόδιος Τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και προσωπικά του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, όπως μας χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους.

Προτιθέμεθα να ζητήσουμε τα στοιχεία και διά της κοινοβουλευτικής οδού, ωστόσο επειδή αυτή είναι μία πιο χρονοβόρα διαδικασία, ζητούμε άμεσες απαντήσεις που η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Ευχαριστώ και αναμένω,

Συμεών Κεδίκογλου

Βουλευτής Ευβοίας

Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Sports in

Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τον Πετρούσεφ και ο Ερυθρός Αστέρας… βλέπει Βόιτμαν

Ο Ερυθρός Αστέρας φαίνεται πως αφήνει την περίπτωση Πετρούσεφ, που δεν παραχωρεί ο Ολυμπιακός και κοιτάζει τον Βόιτμαν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024