Την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την Αττική, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για «αμετροέπεια και αλαζονεία».

«Αν ο πρωθυπουργός στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση του μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που από τον Βαρνάβα έφτασε να σβήσει στο Χαλάνδρι, δηλώνει ικανοποιημένος, τότε μόνο ένα σχόλιο απομένει: Ανεπαρκής, αμετροεπής και αλαζόνας», τονίζει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

«Καλύτερο συντονισμό», είδε ο «ικανοποιημένος» Μητσοτάκης

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες», τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε για το πώς εξελίχθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε στο πεδίο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και επεσήμανε «τον βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του», όπως είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι από την ενημέρωση που διέρρευσε από το κυβερνητικό στρατόπεδο απουσιάζει κάθε αναφορά στο γεγονός πως η δασική πυρκαγιά ξέφυγε και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό, λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα.