«Το θράσος και η ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, «λίγες ώρες αφότου η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε ακόμη και περιοχές εντός του αστικού ιστού της Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά κρύφτηκε πίσω από τις ‘δύσκολες συνθήκες’, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ‘προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι’!».

«Κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι»

«Αλήθεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε εδώ και πέντε χρόνια πως οι συνθήκες είναι δύσκολες; Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Αυγούστου και να καούν 100.000 στρέμματα αλλά και δεκάδες σπίτια κι επιχειρήσεις εντός της Αττικής για να το αντιληφθεί;», αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλήξει πως «δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η φράση που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξής: κάθε χρόνο και χειρότερα, σε όλους τους τομείς. Κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι. Για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές».