Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται, ο κ. Κικίλιας να παραιτηθεί

Χαρίτσης: Αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται, ο κ. Κικίλιας να παραιτηθεί

«Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον τόπο της καταστροφής, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί. Αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα (13/8) στο Χαλάνδρι, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσο.

Ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την καταστροφή», ενώ ζήτησε την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι πραγματικά αδιανόητο. Είναι πρωτοφανές και είναι εξοργιστικό. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από το Βαρνάβα έκαψε σπίτια εδώ, στο Χαλάνδρι, 40 χιλιόμετρα μακριά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την καταστροφή. Μια κυβέρνηση, η οποία εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, χωρίς μνημόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει αφήσει τη χώρα αθωράκιστη και έχει μετατρέψει ακόμα και την πρωτεύουσα, την Αθήνα, σε ανοχύρωτη πόλη», υπογράμμισε.

«Ή να παραιτηθεί ο Κικίλιας ή να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»

«Χωρίς δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υποδομές, με την Πυροσβεστική υποστελεχομένη και με απορρόφηση μόλις 1% στους σχετικούς πόρους για την πολιτική προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις 1%. Κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει και έχουμε καταγγείλει εδώ και δύο σχεδόν μήνες στη Βουλή, χωρίς να πάρουμε απάντηση από την κυβέρνηση», προσέθεσε ο Αλέξης  Χαρίτσης, σχολιάζοντας πως «το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως».

«Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κικίλια, αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να τον έχει αποπέμψει», σημείωσε καταληκτικά.

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024