Φωτιά στην Αττική: «Στο ίδιο έργο θεατές – Η κυβέρνηση δεν έχει αντιπυρικό σχέδιο» λέει στέλεχος του ΚΚΕ
«Η κατάσταση να έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, να φθάνει η φωτιά στα όρια του οικιστικού ιστού της πρωτεύουσας και να μην μπορεί ν' αντιμετωπιστεί» σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
«Πυρά» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολιτική της που δεν έχει ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο με επίκεντρο την πρόληψη, εξαπέλυσε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε τηλεοπτική συνέντευξη σήμερα Τρίτη, για τη μεγάλη φωτιά στην στην Αττική.
«Είναι πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης να επικαλείται τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να δικαιολογήσει αυτά που ζήσαμε τις δύο τελευταίες μέρες», επισήμανε προσθέτοντας αναφέροντας ότι είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές, σε χειρότερη έκδοση».
«Η φωτιά έφθασε να κάψει σχολείο στην Πεντέλη, κάηκαν σπίτια κι εργοστάσια στα όρια του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων… Πού πρέπει να φθάσει… στο Σύνταγμα, για να πάρουμε μέτρα;»
Κατά την τοποθέτησή του σε πάνελ του Open, ο κ. Αλέπης, κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που δεν έχει ολοκληρωμένο επιστημονικό αντιπυρικό σχέδιο με επίκεντρο την πρόληψη με αποτέλεσμα η «κατάσταση να έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, να φθάνει η φωτιά στα όρια του οικιστικού ιστού της πρωτεύουσας και να μην μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί…».
Η φωτιά έφθασε να κάψει σχολείο στην Πεντέλη, κάηκαν σπίτια κι εργοστάσια στα όρια του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων… Πού πρέπει να φθάσει… στο Σύνταγμα, για να πάρουμε μέτρα;»», αναρωτήθηκε.
Αιτία η έλλειψη σχεδίου – Τα κενά σε προσωπικό και η ανυπαρξία αντιπυρικών ζωνών
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΚΕ, ούτε η ξηρασία, ούτε οι άνεμοι «που ήταν προβλέψιμοι» δεν είναι η αιτία. Αιτία είναι η έλλειψη σχεδίου. «Δεν μπορεί να μην υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, δεν γίνεται να μην έχουν καλυφθεί τα κενά σε 1.500 δασολόγους και 10.000 δασεργάτες, δεν δικαιολογείται με τίποτα να είναι άδειες οι δεξαμενές νερού και τα αντλιοστάσια. Το δάσος στον Βαρνάβα, δεν είναι στον Αμαζόνιο, είναι στα όρια ενός δήμου που έχει καεί 10 φορές τα τελευταία χρόνια και ποτέ δεν πάρθηκαν αντιπυρικά προληπτικά μέτρα».
Ο Π. Αλέπης, σημείωσε πως τα αντιπυρικά έργα, όπως και τα αντιπλημμυρικά και τα αντισεισμικά, είναι μη επιλέξιμα από την ΕΕ, γι’ αυτό η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προτιμούν να δίνουν ψίχουλα για αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος των ζημιών. Παράλληλα κατήγγειλε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων, «αντιμετωπίζει ως κόστος τα ζωτικά συμφέροντα του λαού όπως την προστασία του από τις φυσικές καταστροφές, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια ενώ δίνει απλόχερα πακτωλό χρημάτων στο κεφάλαιο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις