Ο πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ και νυν της Φενέρμπαχτσε, Μπόνζι Κόλσον, μίλησε σε συνέντευξή του για τις στιγμές που έζησε την περασμένη σεζόν στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Παρέμεινε δύο χρόνια στην ομάδα, ωστόσο δεν αποχώρησε και με τις καλύτερες αναμνήσεις, αφού θέλησε να φύγει με την οικογένειά του εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που ζει η χώρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Βγήκα από το συμβόλαιό μου. Μια διαδικασία που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ. Δεν ήθελα η οικογένεια μου να είναι στη χώρα όσο γίνεται πόλεμος. Εγώ με την κοπέλα μου κοιμόμασταν και ξαφνικά ξυπνήσαμε στις 06:30 το πρωί από τις σειρήνες. Έπρεπε να τρέξουμε στο δωμάτιο ασφαλείας.

Η κοπέλα μου ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο, οπότε υπήρχαν πολλά συναισθήματα. Ήταν ο πιο τρελός χρόνος. Η κοπέλα μου δεν ήταν μαζί μου διαρκώς στο Τελ Αβίβ. Βρισκόταν στην Αυστρία να περιμένει και εγώ έπρεπε να κάνω αυτά που απαιτούνταν στο παρκέ. Το να αντιμετωπίσω ό,τι έγινε σε αυτό τον χρόνο με όλες τις θυσίες, τα εμπόδια και τα δάκρυα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Για τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε: «Είναι ακόμα ένα θρυλικό κλαμπ στην Ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Είναι κάτι σπουδαίο να έχω έναν τόσο καλό προπονητή και μια ανάλογη ατμόσφαιρα. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν».