Μέχρι τώρα όλα είχαν πάει εξαιρετικά για τον Λιβάι Γκαρσία. Πήρε μέρος σε όλη την προετοιμασία της ΑΕΚ και την έβγαλε χωρίς κανένα πρόβλημα, έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια φιλικά και επίσημα.

Στα τρία ματς των προκριματικών του Conference League μάλιστα βρήκε δίχτυα πέντε φορές.

Αν και φανερό πως ακόμη ήταν πολύ μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και αγωνιστικού ρυθμού, ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Την ώρα βέβαια που είναι και ο μοναδικός φορ στο ρόστερ της ΑΕΚ η οποία μπορεί σε άλλες θέσεις να είναι υπερπλήρης ποσοτικά, αλλά στην κορυφή της επίθεσης δεν έχει άλλον.

Ο εφιάλτης που επέστρεψε και το ρίσκο

Πόνσε, Φαν Βέερτ και Αραούχο αποχώρησαν, επιθετικός δεν έχει αποκτηθεί ακόμη και ο Λιβάι πήρε όλο το βάρος στις πλάτες του. Και αυτό που εύχονταν οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν να μείνει υγιής και να κουβαλήσει μέχρι να γίνει η μεταγραφή του φορ. Στην προπόνηση της Κυριακής όμως, ο Γκαρσία ένιωσε για πρώτη φορά φέτος ενοχλήσεις.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως γλίτωσε την θλάση και αύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά για να δει αν θα είναι διαθέσιμος. Ακόμη και να προπονηθεί κανονικά όμως, το ιστορικό του έχει δείξει πως είναι ρίσκο να πιεστεί από την στιγμή που ένιωσε ενοχλήσεις. Δεν θέλει και πολύ να γίνει η ζημιά.

Επιστράτευση Τσούμπερ

Και τώρα τι θα κάνει ο Αλμέιδα; Θα ρισκάρει να τον βάλει βασικό αν βγάλει αύριο την προπόνηση ή θα πάει σε εναλλακτικές; Αυτό μόνο ο ίδιος το ξέρει. Πάντως αυτές τις μέρες και γενικά όλο το προηγούμενο διάστημα, ελλείψει άλλου επιθετικού, τον Τσούμπερ δοκιμάζει στην κορυφή.

Στα δύο χρόνια του Αλμέιδα στην ΑΕΚ ο Ελβετός έχει αγωνιστεί πάρα πολλές φορές σε αυτόν τον ρόλο και είναι μία θέση την οποία έχει μάθει πια καλά. Μάλιστα εξυπηρετεί πολύ καλά και το πλάνο με την πίεση ψηλά και την ένταση που θέλει ο Αργεντινός τεχνικός. Η λογική λέει λοιπόν πως ο Τσούμπερ θα πάρει τη φανέλα βασικού, με τον Άμραμπατ, που επίσης δοκιμάστηκε το καλοκαίρι εκεί, να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Κάποια ματς έχει παίξει στην καριέρα του ως επιθετικός και ο Λαμέλα, ωστόσο ο πρώην άσος των Τότεναμ, Ρόμα και Σεβίλλης θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν πίσω από τον επιθετικό. Υπό αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να βρει νίκη με τρία γκολ διαφορά και πάνω κόντρα στους Αρμένιους, ώστε να γλιτώσει το κάζο και την καταστροφή πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν.