Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γκασπερίνι ενόψει Super Cup: «Παίζουμε κόντρα στην πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο»

Γκασπερίνι ενόψει Super Cup: «Παίζουμε κόντρα στην πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο»

Ξέρει ποιον αντίπαλο έχει απέναντί της η Αταλάντα στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, αλλά θα παλέψει για το τρόπαιο με τα δικά της όπλα σύμφωνα με τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη ερώτηση: «Δυσκολίες; Δεν υπάρχουν. Θέλουμε να παίξουμε έναν υπέροχο αγώνα απίστευτου κύρους, με τον συνηθισμένο ενθουσιασμό και την επιθυμία να καταπλήξουμε», είπε ο Ιταλός προπονητής της Αταλάντα στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του τελικού του Super Cup με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γκασπερίνι εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας γαλήνιος και ήρεμος, παρά τις απουσίες Σκαμάκα, Τζανιόλο, Κουπμέινερς, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του έχει μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία.

Καμία άλλη ιταλική ομάδα δεν είχε παίξει σε τελικό UEFA Super Cup για 14 χρόνια. Η τελευταία ήταν η Ίντερ το 2010.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν έχει χάσει τελικό UEFA από το 1983. Ο τελευταίος που τη σταμάτησε ήταν ο Άλεξ Φέργκιουσον. Ήταν προπονητής της Αμπερντίν και κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, νικώντας 2-1 στην παράταση τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Για τον Γκασπερίνι είναι θέμα κύρους. «Παίζουμε κόντρα στην πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο, θα βάλουμε όλη μας την περηφάνεια στο γήπεδο, πρέπει να παίξουμε έναν σπουδαίο αγώνα».

Η συνάντηση με τον Αντσελότι είναι ιστορική. Αυτός και ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι γνωρίζονται από τα νεανικά τους χρόνια στη Γιουβέντους. Ο «Καρλέτο» προπονούσε την πρώτη ομάδα, ο Γκασπερίνι τους νέους:

«Είναι σημείο αναφοράς για όλους, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο. Ήμασταν μαζί στο Κοβερτσιάνο, γνωριζόμαστε από την εποχή μας στη Γιουβέντους. Έχω μια σχέση μεγάλου σεβασμού. Είμαι φίλος με τον γυμναστή του, Αντόνιο Πίντους. Συνεργαστήκαμε φυσικά, έχει συνηθίσει να παίζει τέτοιου είδους αγώνες, αλλά για μένα είναι μεγάλο επίτευγμα».

Ο Ρετέγκι, που μόλις υπέγραψε από τη Τζένοα, θα μπορούσε να παίξει αμέσως: «Είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή, όπως όλοι. Ο Λούκμαν, για παράδειγμα, είναι από τους πιο δυνατούς παίκτες. Στα χαρτιά η πρόβλεψη είναι ακόμη πιο κλειστή από αυτή κατά της Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά το κίνητρο είναι τόσο υψηλό όσο και ο ενθουσιασμός. Στο ποδόσφαιρο δεν συμβαίνει πάντα, αλλά μερικές φορές οι προβλέψεις μπορεί να ανατραπούν.

Η Αταλάντα αυτή τη φορά δεν θα έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση: «Είναι ξεκάθαρο ότι θα θέλαμε να φτάουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, το γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να πω ότι ακόμη και όταν πηγαίναμε στο Λίβερπουλ ή σε άλλα γήπεδα, συχνά βρισκόμασταν με δυσκολίες, πάντα ζητούσα από τους παίκτες να παίξουν ένα καλό παιχνίδι, χωρίς προβλήματα σχετικά με το ποιος είναι ή δεν είναι εκεί.

Εν τω μεταξύ, έχω το πλεονέκτημα ότι δεν μπορώ να κάνω λάθος τη σύνθεση. Ο Κάρλο θα έχει πολλά περισσότερα προβλήματα. Είναι μια πίεση που θα έχει. Ελπίζω να παίζουν οι καλύτεροι, γιατί μόνο με τους πιο δυνατούς μπορείς να προσπαθήσεις να κερδίσεις τη μέγιστη εκτίμηση.

Πάντως θέλω να πω ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε παίξει εξαιρετικούς αγώνες παρόλο που έχουμε λίγους παίκτες διαθέσιμους. Ζητώ πάντα από την ομάδα μου να παίξει έναν καλό αγώνα. Αυτό είναι όλο που μετράει».

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024