Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4 (παρ., 3-3 κ.δ): Ιδανικός αυτόχειρας – Αποκλείστηκε στην παράταση

ΠΑΟΚ – Μάλμε 3-4 (παρ., 3-3 κ.δ): Ιδανικός αυτόχειρας – Αποκλείστηκε στην παράταση

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-2, αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε γκολ (3-3) και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Μάλμε πήρε την πρόκριση με 4-3 - Συνεχίζει στα play offs του Europa League ο Δικέφαλος.

«Χαρακίρι» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε μέσα από τα χέρια του μία μεγάλη πρόκριση επί της Μάλμε.

Μέχρι το 90+6′ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρατούσε την πρόκριση στα play offs του Champions League στα χέρια του με το σκορ να είναι 3-2 υπέρ του, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα δέχθηκε την ισοφάριση (3-3), στην παράταση «κατέρρευσε» και μοιραία αποκλείστηκε.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στα play offs του Europa League, εκεί όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του στο League Stage κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς.

Ο πρώτος αγώνας των play offs θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 22 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς επτά μέρες αργότερα στις 29 του μηνός.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μείνει αναμφίβολα στην ιστορία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν πολύ κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του α’ μέρους, αλλά κατάφερε να βρει τρία γκολ και να πάει στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης.

Αυτή που αιφνιδίασε, ωστόσο, ήταν η Μάλμε, με τους Σουηδούς να σκοράρουν πρώτοι στο ματς. Αρχικά στο 3′ ο Πένια έστειλε την μπάλα λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ και επτά λεπτά αργότερα η Μάλμε βρήκε το γκολ.

Από ένα πλάγιο και μία κεφαλιά προς τα πίσω, ο Νανάσι βγήκε στην πλάτη του Σάστρε και με κεφαλιά σκόραρε για το 0-1 των Σουηδών στο 10′. Στο 21′ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του φάση. Και σε αυτήν σκόραρε! Ο Τάισον ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και με αριστουργηματικό τρόπο έστειλε την μπάλα κατευθείαν στα δίχτυα των Σουηδών για το 1-1!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, οι καλές στιγμές για τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες. Όλα αυτά μέχρι το 43′ όμως. Λεπτό στο οποίο η αναμέτρηση της Τούμπας πήρε… φωτιά και τα όσα ακολούθησαν πραγματικά θα μνημονεύονται για αρκετό καιρό!

Αρχικά, στο 43′ ο Κουλιεράκης με φανταστικό σουτ από μακριά πέτυχε φοβερή γκολάρα, δίνοντας προβάδισμα με σκορ 2-1 στον ΠΑΟΚ. Μυθική φωτοβολίδα από τα 30 μέτρα, το γκολ της ζωής του ήταν αυτό!

Η Μάλμε απάντησε άμεσα. Στο 45′ ο Νανάσι σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Κοτάρσκι υπολόγισε λάθος και έτσι έγινε το 2-2. Και στο 45+3′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς… χόρεψε τη σουηδική άμυνα και με εξαιρετικό αριστερό σουτ νίκησε τους πάντες για το 3-2 του ΠΑΟΚ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ελέγξει το ματς και να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα μέσω της άμυνας. Η Μάλμε είχε την κατοχή, αλλά η ελληνική ομάδα είχε τις δύο πρώτες καλές στιγμές του β’ μέρους. Στο 57′ ο Κουλιεράκης έκανε την προβολή, αλλά έδιωξε με φοβερά δύσκολη απόκρουση ο Ντάχιν. Βρήκε και το δοκάρι μετά η μπάλα. Και στο 59′ η φοβερή κάθετη του Κωνσταντέλια πέρασε, αλλά το σουτ του Μουργκ απο πλεονεκτική θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Μάλμε προσπάθησε να αντιδράσει, ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 90+6′ ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον χώρο που έδωσε στην αντίπαλό του (και τα αχρείαστα φάουλ). Σε μία εκτέλεση φάουλ από αριστερά, η μπάλα ήρθε στην περιοχή, ο Κοτάρσκι έδιωξε τρεις φορές, ο Καμαρά προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Ζέτερστορμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-3.

Στην παράταση, όπως είναι λογικό, οι Σουηδοί είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, ο ΠΑΟΚ «κατέρρευσε» και στο 99′ ο Κρίστιανσεν νίκησε τον Κοτάρσκι για το τελικό 3-4. Γκολ που έστειλε τη Μάλμε στα play offs του Champions League (με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας) και τον «Δικέφαλο του Βορρά» πάνω στον νικητή του Τσέλιε – Σάμροκ στην αντίστοιχη φάση του Europa.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Τάισον (49’ Μουργκ, 101’ Τισουντάλι), Κωνσταντέλιας (85’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73’ Τσάλοφ)

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάχιν, Στρίγκερ (113’ Ολσον), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (60΄ Μπολίν), Πένια (105’ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79’ Κρίστιανσεν), Τελίν (113’ Ρέσλερ), Μπότχαϊμ (88’ Άλι)

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024