Τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών έμαθε σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς πραγματοποιήθηκε η σχετική κλήρωση στο Ζάγκρεμπ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τέθηκαν επικεφαλής στον Δ΄ όμιλο και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ιταλική Σαβόνα, την Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο, καθώς και τη νικήτρια του Δ΄ προκριματικού ομίλου, στον οποίο μετέχουν η ισπανική Σαμπαντέλ, η ιταλική Ορτίτζια, η σερβική Σάμπατς και η γαλλική Πεϊ Ντ΄ Ε, με φαβορί τις δύο πρώτες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μία κλήρωση που σε καμία περίπτωση δεν… τρομάζει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα ξεκινήσουν και τη φετινή διοργάνωση ως βασικοί υποψήφιοι για μία θέση στο final-4 της Μάλτας.

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση των προκριματικών (τα οποία θα διεξαχθούν από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου), η Βουλιαγμένη στάθηκε άτυχη και θα χρειαστεί να πετύχει υπέρβαση, προκειμένου να μπει για τρίτη σερί χρονιά στη φάση των ομίλων.

Η φιναλίστ του ελληνικού πρωταθλήματος κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο, ο οποίος θα γίνει στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας, με οικοδέσποινα την ενισχυμένη Ραντνίτσκι και τη συμμετοχή επίσης δύο εκπροσώπων παραδοσιακών σχολών του πόλο, της ουγγρικής Βαζούτας και της κροατικής Μλάντοστ. Ο νικητής του γκρουπ θα ενταχθεί στον Β΄ όμιλο της φάσης των «16», μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ουγγαρίας Φερεντσβάρος, την κροατική Γιάντραν Σπλιτ του Μάρκο Μπίγιατς και τη Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία.

Από την πλευρά του, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Champions League ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στη Ρουμανία για τους αγώνες του Γ΄ ομίλου, όπου η ιταλική Μπρέσια φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τους «16». Μαζί θα βρίσκονται η διοργανώτρια Οραντέα, η γερμανική Σπαντάου και η τουρκική ΕΝΚΑ, στην οποία αγωνίζονται δύο Ελληνες παίκτες (ο Χριστόδουλος Κολόμβος και ο Γιώργος Δερβίσης). Η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα ενταχθεί στον Α΄ όμιλο, μαζί με τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ, το Ανόβερο από τη Γερμανία και τη Στεάουα από τη Ρουμανία.

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Ανόβερο (Γερμανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Νικητής Γ΄ προκρ. ομίλου

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Νικητής Β΄ προκρ. ομίλου

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Βάσας (Ουγγαρία), Νικητής Α΄ προκρ. ομίλου

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Σαβόνα (Ιταλία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Νικητής Δ΄ προκρ. ομίλου

Οι όμιλοι της προκριματικής φάσης:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ντουμπρόβνικ): Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Κραγκούγεβατς): ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, Ραντίντσκι (Σερβία), Βαζούτας (Ουγγαρία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Οραντέα): Μπρέσια (Ιταλία), Σπαντάου (Γερμανία), Οραντέα (Ρουμανία), ΕΝΚΑ (Τουρκία), ΠΑΟΚ

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Σαμπαντέλ): Σαμπαντέλ (Ισπανία), Ορτίτζια (Ιταλία), Σάμπατς (Σερβία), Πεϊ Ντ΄ Ε (Γαλλία)