Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βαλεντίνα Πετρίλο: Αυτή είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες

Βαλεντίνα Πετρίλο: Αυτή είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Βαλεντίνα Πετρίλο θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αγωνιζόμενη στα 200 και 400 μέτρων γυναικών.

Η Βαλεντίνα Πετρίλο πρόκειται να γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28/8-8/9) μετά την επιλογή της σπρίντερ με προβλήματα όρασης για να εκπροσωπήσει την Ιταλία στους αγώνες 200 και 400 μέτρων γυναικών στο Παρίσι.

Ο 50χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου (εγχείρηση αλλαγής φύλου) το 2019, κέρδισε χάλκινα μετάλλια και στα δύο αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Athletics πέρυσι στο Παρίσι. Πριν αλλαγή φύλου, ο Πετρίλο κέρδισε 11 εθνικούς τίτλους στην κατηγορία των ανδρών.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω και κρατάω τα πόδια μου στο έδαφος γιατί η ευκαιρία μου να συμμετάσχω στο Τόκιο χάθηκε από ένα μουστάκι. Θα αρχίσω να σκέφτομαι τους Αγώνες του Παρισιού μόλις φτάσω στη Γαλλία», είπε ο Πετρίλο.

Η αυστηροποίηση των κανόνων

Διαγνώστηκε με σύνδρομο Stargardt σε ηλικία 14 ετών, οι οπτικές ικανότητες της Πετρίλο περιορίζονται στο 1/50 του φυσιολογικού εύρους. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Άντριου Πάρσονς είπε στο BBC Sport ότι ενώ η Πετρίλο είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι βάσει των πολιτικών του World Para Athletics, θέλει να δει τον αθλητικό κόσμο να «ενώνεται» στις πολιτικές του για τα τρανς.

Τα όργανα διοίκησης πολλών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων του στίβου, της ποδηλασίας και της κολύμβησης, έχουν αυστηροποιήσει τους κανόνες συμμετοχής για τρανς αθλήτριες σε κορυφαίους γυναικείους αγώνες τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, η IPC επιτρέπει στις ομοσπονδίες να ορίζουν τις δικές τους πολιτικές και η World Para Athletics επιτρέπει σε ένα άτομο που αναγνωρίζεται νομικά ως γυναίκα να αγωνιστεί στην κατηγορία για την οποία η αναπηρία τους πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι επικριτές της ένταξης των τρανς στο γυναικείο αθλητισμό λένε ότι η ανδρική εφηβεία εμποτίζει τους αθλητές με ένα τεράστιο μυοσκελετικό πλεονέκτημα που η μετάβαση δεν μετριάζει. Οι ομάδες υπεράσπισης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υποστηρίζουν ότι ο αποκλεισμός τρανς αθλητών συνιστά διάκριση και ότι δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο της μετάβασης στην αθλητική απόδοση.

Sports in

Με 10.000 κόσμο και τις ευρω-κούπες στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε 10.000 εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας της Superleague με τον Βόλο (17/08), στο Πανθεσσαλικό, ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024