Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέβαλε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, καθυστερώντας την προγραμματισμένη αναχώρησή του την Τρίτη, όπως μετέδωσε το Axios, ενόψει των προγραμματισμένων συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αυτή την εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αφού αναμένουν η επίθεση του Ιράν να γίνει σχετικά άμεσα

Το ταξίδι του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη αναβλήθηκε λόγω «αβεβαιότητας για την κατάσταση», ανέφερε το Axios, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Σήμερα Τρίτη, η Χαμάς εκτόξευσε δύο ρουκέτες με στόχο το Τελ Αβίβ για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, ενώ το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες φονικές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

Τη Δευτέρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ανέμεναν οι συνομιλίες της Πέμπτης να συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί.

Η είδηση κάνει τον γύρο των social media:

Τι δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι

Μόνο μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αν αυτή προκύψει από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν μεθαύριο Πέμπτη, ίσως αποτρέψει ή καθυστερήσει το Ιράν από να προβεί σε άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, δήλωσαν στο Reuters τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι.

Μία από τις πηγές που μίλησαν σήμερα στο Reuters, ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία, μαζί με συμμάχους όπως η Χεζμπολάχ, θα εξαπολύσουν απευθείας επίθεση αν οι συνομιλίες για τη Γάζα δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα ή αν η Τεχεράνη αντιληφθεί ότι το Ισραήλ κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις.

Οι πηγές δεν ανέφεραν πόσο καιρό θα επιτρέψει το Ιράν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις προτού απαντήσει.