Κρεβάτια στήνονται σε σχολεία και άλλους χώρους της Λάρνακας καθώς η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί πολίτες ξένων χωρών που εγκαταλείπουν τη Μέση Ανατολή ενόψει ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ.

Οι προετοιμασίες για την άφιξη ξένων πολιτών από το Ισραήλ και τον Λίβανο έχουν ολοκληρωθεί, δήλωσε την Τρίτη στο κυπριακό πρακτορείο CNA ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως είπε, η Κύπρος είναι έτοιμη να υποδεχτεί «μεγάλο αριθμό» πολιτών της ΕΕ και άλλων χωρών εφόσον δεχτούν να επιστρέψουν σύντομα στις χώρες τους.

Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, πλοία θα μεταφέρουν τους ξένους υπηκόους είτε στη Λάρνακα είτε στη Λεμεσό.

Οργή στην τουρκοκυπριακή πλευρά

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα επέκρινε το σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς το «ανεύθυνο». Όπως υποστήριξε, η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει στόχος αντιποίνων από ομάδες στη Μέση Ανατολή.

Ο Τατάρ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και ισχυρίστηκε ότι ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κόμπος απέρριψε τους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι οι προετοιμασίες έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.