Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ – Έλον Μασκ: Τους μηνύει το συνδικάτο εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία για «εκφοβισμό»

Ντόναλντ Τραμπ – Έλον Μασκ: Τους μηνύει το συνδικάτο εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία για «εκφοβισμό»

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι για Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ

Το αμερικανικό συνδικάτο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία (UAW) κατέθεσε μήνυση σήμερα, σε ομοσπονδιακό εργατοδικείο, εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και του Έλον Μασκ, κατηγορώντας τους δύο δισεκατομμυριούχους για «απόπειρες εκφοβισμού και απειλή» σε βάρος των εργαζομένων.

Η συζήτηση των Τραμπ και Μασκ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο και ο Μασκ, δηλωμένος υποστηρικτής του, συζήτησαν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατφόρμα Χ, αναφέροντας διάφορες ριζοσπαστικές θεωρίες.

«Βλέπω τι κάνετε. Φτάνετε, ρωτάτε «Μήπως θέλετε να παραιτηθείτε;» και εκείνοι ξεκινούν απεργία», είπε ο Τραμπ στον συνομιλητή του. «Εκείνοι απεργούν και εσείς λέτε: «Καλά λοιπόν, απολύεστε όλοι. Απολύεστε όλοι»», συνέχισε. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, οι δύο άνδρες ακούγονται να καγχάζουν.

Η ανάρτηση του Τραμπ για τη συζήτηση με τον Μασκ:


Το συνδικάτο εξήγησε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον «των επαίσχυντων δισεκατομμυριούχων Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ για τις παράνομες απόπειρές τους να απειλήσουν και να εκφοβίσουν τους εργαζομένους που κινητοποιούνται προχωρώντας σε συμφωνημένες, προστατευόμενες δράσεις, όπως είναι οι απεργίες».

«Η απειλή απόλυσης είναι παράνομη»

«Με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία, οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να απολυθούν επειδή απεργούν και η απειλή απόλυσης είναι παράνομη», πρόσθεσε το συνδικάτο, το οποίο έχει προσφέρει τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία. Προηγουμένως, στήριζε τον Τζο Μπάιντεν.

«Ο Τραμπ και ο Μασκ θέλουν και οι δύο οι εργαζόμενοι να κάθονται ήσυχα και να το βουλώνουν και γελούν ανοιχτά μ’ αυτό. Είναι αποκαρδιωτικό, παράνομο και απολύτως προβλέψιμο από αυτούς τους δυο παλιάτσους», είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου, ο Σον Φέιν.

Ο Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ, της SpaceX και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla. Στο παρελθόν επικρίθηκε επειδή παρεμπόδιζε τον συνδικαλισμό των υπαλλήλων του σε όλον τον κόσμο. Αφού εξαγόρασε την πλατφόρμα Twitter (νυν Χ), προχώρησε σε μαζικές απολύσεις ενώ στα μέσα Απριλίου ανακοίνωσε ότι θα απολυθεί «πάνω από το 10%» του εργατικού δυναμικού της Tesla σε όλον τον κόσμο, δηλαδή τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι.

Πολλές μηνύσεις έχουν κατατεθεί επίσης στην Καλιφόρνια από πρώην εργαζομένους στην SpaceX που κατήγγειλαν «αντίποινα» εναντίον εκείνων που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αντίποινα πήραν τη μορφή απόλυσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024