Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες και εφιαλτικές για την Ελλάδα, καθώς για ακόμα ένα καλοκαίρι η χώρα μας δοκιμάστηκε από καταστροφικές πυρκαγιές, που στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα. Μάλιστα, η φωτιά που ξέσπασε στη βορειοανατολική Αττική έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη, μεταφέροντας την εικόνα από τον πύρινο εφιάλτη που καταπίνει με ταχύτητα τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Οι εικόνας καταστροφής δεν άφησαν ασυγκίνητη ούτε τη Νία Βαρντάλος. Η Καναδή ηθοποιός, με την ελληνική καταγωγή, έκανε μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την αγάπη της για την Ελλάδα αλλά και ζητώντας από τον κόσμο να βοηθήσει τους πυρόπληκτους, μέσω της ΜΚΟ World Central Kitchen.

Συγκεκριμένα, η Νία Βαρντάλος «ανεβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από κάποιο ελληνικό νησί, γράφοντας στη λεζάντα: «Ελλάδα σε αγαπώ, μείνε δυνατή και όμορφη».

Παράλληλα έκανε κι ένα story με τον σύνδεσμο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World Central Kitchen, το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Το WCK πόσταρε στον λογαριασμό του ένα βίντεο από τις καμένες περιοχές στην Αττική, γράφοντας: «Το WCK βρίσκεται στην Αθήνα και αξιολογεί τις ανάγκες που υπάρχουν σε τρόφιμα και νερό στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Διανέμουμε σάντουιτς, κρύο νερό και φρούτα».