Ο Μανούσος Μανουσάκης ετοιμάζεται να επανέλθει τηλεοπτικά, μέσα από τη σειρά «Δίχτυ» στην ΕΡΤ και με αυτή την αφορμή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν. Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος σκηνοθέτης αναφέρθηκε τόσο στον χρόνο που δεν είχε παλαιότερα για να αφιερώσει στα παιδιά του όσο και στο ιδανικό τέλος του.

Μετανιώνετε που στο παρελθόν δεν είχατε τον χρόνο που θέλατε για να αφιερώσετε στα παιδιά σας;

Ναι, μετανιώνω που δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το μεγάλωμα των παιδιών. Τώρα, βέβαια, ο γιος μου είναι 49 και η κόρη μου 45 χρονών και δεν τους έχουν μείνει παιδικά τραύματα εξ αυτού. με τον γιο μου κιόλας συνεργαζόμαστε, γράφει τη μουσική και κάνει σχεδιασμού ήχου στη νέα μας σειρά. Είμαστε πολλά χρόνια συνεργάτες, έχει γράψει τη μουσική και για τα «Κρυφά μονοπάτια» και για το «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο». Οπότε αναπληρώνουμε ό,τι χάσαμε στα νιάτα μας.

Είναι αλήθεια ότι θα θέλατε το μοιραίο να επέλθει την ώρα του γυρίσματος;

Λογικό δεν είναι αυτό; Να πω «στοπ» ή «πάμε» και να τελειώσω εκεί, να φύγω έτσι από τη ζωή. Είναι η καλύτερη αναχώρηση.

«Δεν μου χρωστάει κανένας ηθοποιός τίποτα, πέτυχα κι εγώ μέσω εκείνων και αυτοί μέσω εμού»

«Δεν υπάρχει κάποιος που θα έλεγα «δεν θέλω να ξαναδουλέψω μαζί του»»

Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε, επίσης, στους νέους ανθρώπους, με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

«Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέα παιδιά να προκόβουν, να βρίσκουν ένα βήμα και να δείχνουν τον εαυτό τους. Και σε ένα από τα επεισόδια που αφορά την ενδοσχολική βία στο «Δίχτυ» είναι όλα τα πιτσιρίκια που παίζουν, καταπληκτικά. Έμεινα άφωνος με την εφευρετικότητά τους και τη θρασύτητά τους. Για μένα, είναι σχολείο η συνεύρεση με νέους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν έχει εισπράξει ποτέ αχαριστία. «Δεν μου χρωστάει κανείς τίποτα. Ωφεληθήκαμε και οι δύο, δώσαμε ο ένας στον άλλο ισόποσα. Κι εγώ μέσω εκείνων πέτυχα και αυτοί μέσω εμού. Τι πάει να πει «αχαριστία»;», απάντησε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Τέλος, δήλωσε: «Έχω συνεργαστεί με χιλιάδες ηθοποιούς και δεν υπάρχει κάποιος που θα έλεγα «δεν θέλω να ξαναδουλέψω μαζί του»».