Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται ένα νέο βίντεο, στο οποίο καταγράφηκε το εύρος που είχε πάρει η φωτιά στην Αττική. Αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο ήρθαν οι πυροσβέστες το βράδυ της Κυριακής, όταν οι φλόγες είχαν διανύσει μία μεγάλη απόσταση από το αρχικό σημείο της φωτιάς τον Βαρνάβα.

Στο βίντεο θα δείτε εικόνες που κατέγραψε ένας επιβάτης αεροπλάνου που ταξίδευε από Αθήνα προς Κρήτη. Όπως φαίνεται, η μάχη των πυροσβεστών και των δασοκομάντο με τη ωτιά ήταν άνιση δεδομένης της έκτασης του μετώπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην Αττική βοηθώντας στην εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Δείτε το πύρινο μέτωπο

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε κατεστραμμένα σπίτια

Στην Νέα Πεντέλη, η πυρκαγιά πλησίασε πάρα πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό. Στις παρυφές του πεντελικού όρους, πολλά σπίτια έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, 52 αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα σε Πεντέλη, Βαρνάβα και Μαραθώνα.

Ακόμη, στην Πεντέλη ένα στα τέσσερα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα και δεν μπορούν ούτε να επισκευαστούν ή να κατοικηθούν. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές, από το 2017 έως και σήμερα έχει χαθεί το 23,5% του δασικού πλούτου της Αττικής.

Σημειώνεται δε ότι η Αττική έχει έκταση 2,5 εκ. τετραγωνικά χλμ.. και ήδη έχουν χαθεί 700.000 στρέμματα πράσινου. Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς η Αττική έχει ανάγκη από το πράσινο.