Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Τα τελευταία λόγια της 65χρονης που απανθρακώθηκε – Τραγική ειρωνεία ότι είχε άδεια σήμερα

Φωτιά στην Αττική: Τα τελευταία λόγια της 65χρονης που απανθρακώθηκε – Τραγική ειρωνεία ότι είχε άδεια σήμερα

Ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά για την αδικοχαμένη Νάντια - Πυροσβέστες την βρήκαν απανθρακωμένη στην τουαλέτα του κτιρίου - Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη

Αβάστακτος είναι ο πόνος για τον οδυνηρό θάνατο της 65χρονης εργαζόμενης σε επιχείρηση στο Πάτημα Χαλανδρίου, που κάηκε ζωντανή και εντοπίστηκε ώρες αργότερα απανθρακωμένη.

Η πύρινη λαίλαπα που «σάρωσε» τη βορειοανατολική Αττική κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση. Όπως είπαν οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας η φωτιά κινήθηκε πολύ γρήγορα και κύκλωσε την επιχείρηση και η συνάδελφός τους δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το φλεγόμενο κτίριο.

Δυστυχώς, τη νύχτα της 12ης Αυγούστου η σορός της εργαζόμενης γυναίκας από τη Μολδαβία εντοπίστηκε απανθρακωμένη από τους πυροσβέστες στην τουαλέτα του κτιρίου.

Εικόνα από το εσωτερικό του κτιρίου | MEGA

Τα τελευταία της λόγια

Συνάδελφός της, μιλώντας στο Star, αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία της λόγια πριν φύγει από την ζωή: «Έβλεπα τη φωτιά, παίρνω τηλέφωνο δεν το σηκώνει ένας συνάδελφος και παίρνω την κοπέλα (σημ.: Νάντια). Τη ρώτησα τι γίνεται και μου είπε “Θανάση καιγόμαστε κλείσε”. Αυτό ήταν, τέρμα. Φοβήθηκε… ίσως σου λέει μήπως δεν μπει η φωτιά μέσα και την γλιτώσω», είπε.

Κάηκε ζωντανή μέσα στην επιχείρηση, την τελευταία της μέρα στη δουλειά – Έφευγε για διακοπές σήμερα

Η τραγική ειρωνεία, όμως, είναι ότι η χθεσινή ημέρα στη δουλειά ήταν η τελευταία για την αδικοχαμένη Νάντια, αφού σήμερα Τρίτη (13/08) ξεκίναγε η άδειά της για το καλοκαίρι.

Σήμερα θα έφευγε για διακοπές, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνη και, τελικά, αυτό ήταν το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής της.

Για κακή της τύχη, δεν πρόλαβε να βγει από την επιχείρηση και απανθρακώθηκε από το πέρασμα της φωτιάς.

Η καταστροφή από την βιοτεχνία ήταν ολοκληρωτική, ενώ όλος ο εξοπλισμός έχει λιώσει και μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει.

Ήρθε για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, αλλά «έφυγε» με τον χειρότερο τρόπο

Η γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο, εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στη συγκεκριμένη βιοτεχνία ανθοστολισμών. Ήρθε από την Μολδαβία στη χώρα μας πριν από 25 χρόνια για ένα καλύτερο αύριο, αλλά το «τέλος» ήταν φρικτό.

Η Νάντια έφυγε από τη ζωή στα 65 της χρόνια αφήνοντας πίσω τις δύο κόρες και τον σύζυγό της, που ζουν στην Μολδαβία, και τα όνειρα μιας ζωής που χάθηκαν κι αυτά στις στάχτες.

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της – Με δάκρυα στα μάτια μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη

Οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς συνέβη το κακό. Xθες, όταν οι φλόγες τύλιξαν τη βιοτεχνία, στην οποία εργαζόταν, μάταια την καλούσαν στον κινητό. Σήμερα με δάκρυα στα μάτια άφησαν λίγα λευκά λουλούδια πάνω στα αποκαΐδια για το «αντίο» στην εργατική και πάντα γελαστή Νάντια.

«Αυτό ήταν το χειρότερο. Το μαγαζί θα βάζαμε πλάτη θα το στήναμε, αλλά αυτό ήταν το χειρότερο», είπε ένας συνάδελφος της 65χρονης.

Όλη τη νύχτα ο γιος του ιδιοκτήτη με τους πυροσβέστες και κάποιους υπαλλήλους αναζητούσαν την άτυχη γυναίκα, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στην τουαλέτα της βιοτεχνίας:

«Οχτώ η ώρα το βράδυ χτυπάει το τηλέφωνο ότι δεν έχει πάει η Νάντια στο σπίτι. Εκεί ειδοποιούμε μετά την Αστυνομία. Ήρθαν εδώ μπήκαν μέσα και την βρήκαν μες το μπάνιο. Η απώλειά της μου στοίχισε περισσότερο, παρά το κάψιμο του μαγαζιού. Μου κοπήκαν τα πόδια. Ήταν ένας άνθρωπος ωραίος. Στη δουλειά της ήταν κυρία», είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Χάσαμε τη Νάντια»

«Χάσαμε τη φίλη τη Νάντια, χάσαμε μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφο», δήλωσε στην ΕΡΤ γείτονας της επιχείρησης. Δύο συνάδελφοί της που βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά φέρονται να περιγράφουν πως «εμείς είδαμε τις φλόγες και αρχίσαμε να τρέχουμε, πηδήξαμε από έναν φράχτη. Της λέγαμε «ελάτε, ελάτε» και αυτή μας είπε «θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο». Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο κ. Κλέαρχος μιλώντας στο MEGA διερωτούνταν «για ποιο λόγο δεν έφυγε» η γυναίκα.

«Η καταστροφή αυτή έγινε χθες το μεσημέρι. Πώς έμεινε εδώ η γυναίκα δεν ξέρω. Δεν μπόρεσε να φύγει, εγκλωβίστηκε; Δεν ξέρω πώς έγινε. Εγώ ενημερώθηκα στις 4 η ώρα για τη φωτιά αλλά δεν μπορούσα να ανέβω πάνω. Ήταν η αστυνομία εδώ. Πήρα τηλέφωνο μετά και ήρθε ένα πυροσβεστικό. Υπήρχε μία αδιαφορία από τα πυροσβεστικά. Για την κοπέλα ενημερώθηκα το βράδυ, όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν συγγενείς της πού είναι. Τότε καταλάβαμε. Δούλευε 20 χρόνια σε εμάς. Ήταν παντρεμένη και είχε και δύο κόρες».

Πιθανολογείται πως η γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στον χώρο της επιχείρησης όταν κατέρρευσε η στέγη.

«Δεν ήρθε η πυροσβεστική. Ήταν ένα πυροσβεστικό στην κάτω γωνία στην Αναπαύσεως, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν προς τα πάνω»

Ο κ. Σάκης, που έχασε το σπίτι του στο Χαλάνδρι και ήταν συνάδελφος της άτυχης 60χρονης, είπε μιλώντας στο MEGA:

«(Για το σπίτι που κάηκε)ήταν να γίνει. Αλλά η μεγάλη απώλεια ήταν αυτή της συναδέλφου, όλα τα άλλα θα γίνουν κάποια στιγμή. Δεν ήρθε η πυροσβεστική. Ήταν ένα πυροσβεστικό στην κάτω γωνία στην Αναπαύσεως αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν προς τα πάνω. Όλα έγιναν αστραπιαία, ήταν πολύ δυνατός ο αέρας, γι’ αυτό έγινε και η καταστροφή αυτή».

«Δουλεύαμε μαζί με την άτυχη 60χρονη για πάνω από 20 χρόνια. δεν ξέρω τι συνέβη, εγώ πήγα στο σπίτι να μαζέψω δύο σκυλιά και μετά μας έδιωξε η Πολιτική Προστασία. Στις 9.30 ώρα το βράδυ μας είπαν ότι βρέθηκε απανθρακωμένη εδώ η Νάντια. Δεν ήξερα ότι αγνοείται η Νάντια. Δεν ήμουν στην καταμέτρηση ήμουν στον δρόμο.

Sports in

Λουτσέσκου: «Χάσαμε την πρόκριση μόνοι μας»

Φανερά απογοητευμένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση κόντρα στη Μάλμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024