Φόβοι για διακοπές νερού στη Σέριφο – Στα όρια το σύστημα υδροδότησης
Το νερό στη Σέριφο προέρχεται τόσο από πηγές, όσο και από γεωτρήσεις αλλά και το φράγμα
Φόβοι για διακοπές νερού στη Σέριφο επικρατούν στο νησί, όπου ήταν και από τα πρώτα στη χώρα που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την υδροδότηση.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή της τουριστικής περιόδου αλλά οι οικισμοί του νησιού τροφοδοτούνται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας».
Τους τελευταίους δύο χειμώνες μάλιστα έχει βρέξει συνολικά μόνο τέσσερις φορές
Το νερό του νησιού προέρχεται τόσο από πηγές, όσο και από γεωτρήσεις αλλά και το φράγμα. Σύμφωνα με τον κ. Ρεβίνθη, το φράγμα έχει να γεμίσει από τον χειμώνα του 2019. Τους τελευταίους δύο χειμώνες μάλιστα έχει βρέξει συνολικά μόνο τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας.
Ύστερα από την πενταετή αυτή ανομβρία, σήμερα απομένουν στο φράγμα μόλις 10.000 κυβικά μέτρα νερό, όταν η μέγιστη χωρητικότητα του αγγίζει τις 720.000.
Πριν από μία εβδομάδα τέθηκε σε λειτουργία και μονάδα αφαλάτωσης που μας βοηθά αυτήν την ώρα με την κορύφωση της κατανάλωσης, κατέληξε ο δήμαρχος Σερίφου και πλέον, αναμένονται οι βροχοπτώσεις του φθινοπώρου για τη συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο των ερευνητών – επιστημόνων έχουν τεθεί επτά νησιά της Ελλάδας, και συγκεκριμένα το Αγαθονήσι, η Αμοργός, η Θάσος, η Κάσος, η Σέριφος, η Σίφνος και οι Παξοί με σκοπό να υπολογιστούν οι σημερινές ανάγκες τους ως προς τη μελλοντική ζήτηση του νερού.
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Εντός του 2026 η καθολική εφαρμογή της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση όταν δέχεστε διαφημιστικές κλήσεις χωρίς να το επιθυμείτε
- Σόου Κάνιγχαμ στη Νέα Υόρκη για το ασταμάτητο Ντιτρόιτ – Όλα τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Ο ταραχώδης έρωτας του JFK Jr. και της Ντάριλ Χάνα – «Τα tabloid, η δυσαρεστημένη Τζάκι, ο περιζήτητος εργένης, οι καβγάδες»
- ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες ανακοινώνει την ίδρυση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης
- «Βιολάντα»: Οι αντιφάσεις του ιδιοκτήτη που δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές – Τι είπε για την οσμή


