Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νέα απάντηση της Πυροσβεστικής στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στην αμφισβήτηση των στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης

Νέα απάντηση της Πυροσβεστικής στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στην αμφισβήτηση των στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης

«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων», υπογραμμίζει η Πυροσβεστική

Νέα απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Πυροσβεστική, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «σφυρίζει κλέφτικα».

«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024», τονίζει η Πυροσβεστική στην σημερινή (14/8) ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει πως «ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα».

«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων», υπογραμμίζει και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».

Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13/8», επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.

Παράλληλα, ζητά «αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος ‘Engage’ σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα», καθώς και να του χορηγηθεί αντίγραφο «του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

Sports in

Ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και μια (μεγάλη) χούφτα δολάρια

Το μήνυμα των δύο σουπερ σταρ του NBA είναι ξεκάθαρο, καθώς διακρίνουν προοπτικές μεγάλου κέρδους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024