Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νέα σύλληψη για τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική – Χειροπέδες στον υπεύθυνο της κατασκήνωσης

Νέα σύλληψη για τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική – Χειροπέδες στον υπεύθυνο της κατασκήνωσης

Το παιδί βρέθηκε νεκρό στην πισίνα της κατασκήνωσης - Εχθές συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα που ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία της

Στη σύλληψη του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου πνίγηκε σε πισίνα 8χρονο κορίτσι, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία του παιδιού. Έπειτα από προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη.

Χαλκιδική: Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο.

Τότε ήταν που η απουσία του παιδιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Μόλις το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε αναίσθητο στην πισίνα έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τι λένε οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης

Σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτησία της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική αναφέρει πώς και πότε έγινε αντιληπτή η απουσία της 8χρονης από τον θάλαμο.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας, ενώ φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 8χρονης.

Sports in

Γενηδουνιάς: «Εσείς οι παντογνώστες που ρίξατε ευθύνες θα σας δώσουμε λόγο να ξανακάνετε… κωλοτούμπα»

O Ντίνος Γενηδουνιάς, με μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση ευχαρίστησε όσους στήριξαν ξανά την Εθνική πόλο, ενώ έδωσε και μια… υπόσχεση σε όσους την απαξίωσαν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024