Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τα παιδιά κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, μετά τον πνιγμό 8χρονης  σε πισίνα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεσημεριανή καταμέτρηση η ομαδάρχισσα διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έλειπε, οι υπεύθυνοι άρχισαν να το ψάχνουν σε όλη την κατασκήνωση και τελικά εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα.

Τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας που είχε υπό την ευθύνη της το παιδί ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Στο κάδρο των ευθυνών έχει μπει ο ναυαγοσώστης και φυσικά ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης.

Η 19χρονη συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση.

Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Μόλις το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε αναίσθητο στην πισίνα έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτησία της κατασκήνωσης αναφέρει πως και πότε έγινε αντιληπτή η απουσία της 8χρονης από τον θάλαμο.

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».