Τις συγκλονιστικές στιγμές με τις εκρήξεις σε επιχείρηση με καυσόξυλα στην οδό Κλεισθένους στα όρια του Γέρακα με την Πεντέλη κατέγραψε η κάμερα του in το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) στην μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε στο Χαλάνδρι.

Το πύρινο μέτωπο είχε περάσει από την Νέα και Παλαιά Πεντέλη και είχε φτάσει στα όρια του Γέρακα από την μία πλευρά και στο Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλησσίων από την άλλη.

Πύρινη κόλαση

Ο αέρας έσπρωχνε τις φλόγες προς τις επιχειρήσεις και τα σπίτια της περιοχής και πλέον έφτασαν στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα λίγο πάνω από το ύψος της λεωφόρου Αναπαύσεως.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Η επιχείρηση με τα καυσόξυλα ήταν από τις πρώτες που τυλίχθηκαν στις φλόγες. Η φωτιά βρήκε πλούσια καύσιμη ύλη.

Η φωτιά πριν τις εκρήξεις

Από τα πρώτα λεπτά επιχείρησαν πυροσβεστικά οχήματα ενώ έγιναν ρίψεις και από ελικόπτερο χωρίς αποτέλεσμα.

Η φωτιά επεκτάθηκε με κίνδυνο και για το διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το Δασαρχείο Πεντέλης που τελικά υπέστη και αυτό ζημιές.

Όταν πλέον η φωτιά βγήκε εκτός ελέγχου στο σημείο ξεκίνησε και η κόλαση των εκρήξεων.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντα

Όπως φαίνεται από τις εικόνες οι εκρήξεις ήταν πολύ ισχυρές και από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός αφού λίγο νωρίτερα στο σημείο επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ μόλις λίγα λεπτά πριν την πρώτη έκρηξη ακριβώς μπροστά στο σημείο βρισκόταν υδροφόρα του δήμου της Αγίας Παρασκευής που έριχνε νερό σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ένταση του πύρινου μετώπου.

Όπως αποδείχθηκε οι εκρήξεις σημειώθηκαν από φιάλες υγραερίου που ήταν φορτωμένες σε ένα μικρό φορτηγό. Μάλιστα τα μεταλλικά θραύσματα , μεγάλα σε μεγέθος εκτοξεύονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων.


Οι εκρήξεις συντάραξαν την περιοχή ενώ ακούστηκαν σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων μέχρι και το Μαρούσι.

Δείτε τα μεγάλα μεταλλικά θραύσματα που εκτοξεύτηκαν σε απόσταση εως και 300 μέτρα