Έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες για λελογισμένη χρήση του νερού και για αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στην κατασπατάλησή του, απευθύνει ο Δήμος Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Ως κατασπατάληση ο Δήμος περιγράφει το πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών αλλά και το πότισμα κήπων και καλλιεργειών.

Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον δήμο Πολυγύρου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου της Χαλκιδικής οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία έχει οδηγήσει σε έλλειψη νερού στον Πολύγυρο εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον δήμο Πολυγύρου, όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε ότι αφορά τα αποθέματα νερού. Οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται, με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η κατανάλωση νερού έχει χτυπήσει κόκκινο» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Για τον λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη να γίνει σωστή διαχείριση, ώστε να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί, όσο είναι δυνατό, στις απαιτήσεις του κόσμου.

Παρακαλείσθε όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, να κάνετε λελογισμένη χρήση του νερού και να αποφύγετε πρακτικές που οδηγούν στην κατασπατάλησή του, όπως το πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων και δρόμων, ενώ τονίζουμε ότι το νερό δεν επαρκεί για τις καλλιέργειες και το πότισμα των κήπων.

Όλοι μαζί, με πνεύμα καλής συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη κατά της λειψυδρίας».