Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 8χρονης

Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 8χρονης

Με βάση τις πληροφορίες για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η 8χρονη πέθανε από πνιγμό.

Από πνιγμό έχασε την ζωή της η 8χρονη, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, το μεσημέρι της Τρίτης 13/8.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr λίγο πριν τις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή, όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού.

Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Αμέσως κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Καταγγελίες – Τι λέει ο παππούς του παιδιού

Σύμφωνα με την εκδοχή του παππού, ο οποίος είναι απαρηγόρητος από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, το κορίτσι, όταν όλα τα παιδιά ήταν στην πισίνα φέρεται να βρέθηκε στον πάτο της πισίνας και το γεγονός αυτό να μην έγινε αντιληπτό.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Δεν απαντούσαν. Κανείς δεν απάντησε. Το πήγαν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν, οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά…».

Μετά το τραγικό αυτό περιστατικό έγιναν πολλές καταγγελίες από γονείς για τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν τα παιδιά στην πισίνα, μεταδίδει το MEGA, με κάποιες μητέρες να λένε πως τα παιδιά εκείνη την ώρα είναι πάρα πολλά μέσα στην πισίνα και ένα να κάνει πλάκα ή να τραβήξει το άλλο, δεν είναι δύσκολο να χάσει το παιδί τις αισθήσεις του.

Sports in

Γενηδουνιάς: «Εσείς οι παντογνώστες που ρίξατε ευθύνες θα σας δώσουμε λόγο να ξανακάνετε… κωλοτούμπα»

O Ντίνος Γενηδουνιάς, με μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση ευχαρίστησε όσους στήριξαν ξανά την Εθνική πόλο, ενώ έδωσε και μια… υπόσχεση σε όσους την απαξίωσαν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024