Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης για την τραγωδία – «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση»

Χαλκιδική: Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης για την τραγωδία – «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση»

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα

Ήταν μόλις 8 χρόνων. Έκανε τις διακοπές της σε μια κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Χαιρόταν τον ήλιο, τη θάλασσα, το παιχνίδι. Το νήμα της ζωής της, όμως, κόπηκε απροσδόκητα. Το πρωί της Τετάρτης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 8χρονη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το MEGA, απαρηγόρητοι είναι οι γονείς και οι παππούδες της μικρής Αγγελικής, που πνίγηκε στην πισίνα της κατασκήνωσης. Χθες το μεσημέρι, η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης, κατά την καταμέτρηση των παιδιών διαπίστωσε ότι έλειπε η 8χρονη. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα. Την ίδια ώρα, απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του ζητά ο πατέρας της 8χρονης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν τους έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση για το περιστατικό. «Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», τόνισε.

Παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι η 8χρονη πέθανε από πνιγμό.

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους του τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», λέει η γιαγιά της.

Συλλήψεις

Αρχικά συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα, αλλά και ο αρχηγός της κατασκήνωσης, που όμως αφέθηκαν ελεύθεροι. Σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ από τον εισαγγελέα διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση για εντοπισμό τυχόν παραλείψεων.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριάς μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις Αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος», λέει σε ανακοίνωσή της η κατασκήνωση.

Ο εισαγγελέας που ζήτησε την πραγματογνωμοσύνη, θέλει να διαπιστώσει τις συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη των παιδιών στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν παραλείψεις, εξετάζεται ακόμη και το σφράγισμά της, ενώ η Αστυνομία αναζητεί και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης.

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024