Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Travel tips: Τι να κάνετε εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε στην πτήση

Travel tips: Τι να κάνετε εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε στην πτήση

Επειδή ο ύπνος είναι κομβικής σημασίας, δοκιμάστε τα παρακάτω hacks για να καταφέρνετε να κοιμάστε εύκολα σε κάθε πτήση.

Αν και με το αεροπλάνο μπορείτε να προσεγγίσετε γρήγορα τον προορισμό σας, η ασφυκτικά γεμάτη καμπίνα, οι θέσεις που δεν προσφέρουν καθόλου ελεύθερο χώρο και άνεση, οι επιβάτες που δεν σταματούν να μιλούν και να γελάνε, τα μωρά που κλαίνε και η ξηρή ατμόσφαιρα συνήθως σαμποτάρουν τον ύπνο σας. Ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση ενός μακρινού ταξιδιού, ο ύπνος είναι πολύτιμος και πολλές φορές απαραίτητος.

Φροντίστε, λοιπόν, να είστε καλά προετοιμασμένοι πριν ταξιδέψετε, για να καταφέρετε να κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν:

Αντιμετωπίστε τον κακής ποιότητας αέρα και τον θόρυβο

Ο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στα μάτια και τη μύτη. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη πίεση του αέρα μπορεί να αισθανθείτε πονοκέφαλο και ναυτία. Αν σε αυτή την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα προσθέσουμε και τη θερμοκρασία της καμπίνας, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 22°C – 24°C, καταλαβαίνουμε γιατί ορισμένοι επιβάτες κρυώνουν και άλλοι ζεσταίνονται.

Σύμφωνα με την επιστήμη, η κατάλληλη θερμοκρασία για έναν καλό ύπνο κυμαίνεται μεταξύ 18°C – 20°C. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε μαζί σας τόσο κάτι για να σκεπαστείτε όσο και έναν φορητό ανεμιστήρα χειρός ή μια βεντάλια για να δροσιστείτε αν χρειαστεί.

Ο θόρυβος, επίσης, που προκαλεί το αεροπλάνο είναι αρκετά δυνατός. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος παράγει 85 ντεσιμπέλ, ενοχλώντας τόσο τα αυτιά όσο και τον ύπνο σας. Η American Speech-Language-Hearing Association συνιστά ήχους 70 dBA ή και χαμηλότερους για να μην βλάπτετε την ακοή σας. Πριν το ταξίδι, προμηθευτείτε ακουστικά ακύρωσης θορύβου ή ωτοασπίδες.

Ο ύπνος εξαρτάται και από την θέση σας

Το να βολευτείτε στο κάθισμά σας παίζει νευραλγικό ρόλο στη χαλάρωση του σώματος, άρα και στο να σας πάρει ο ύπνος. Το κάθισμα που γέρνει λίγο πίσω μπορεί να ανακουφίσει από την πίεση στη σπονδυλική στήλη, την πλάτη και τον αυχένα. Αν, μάλιστα, ταξιδεύετε συχνά, σκεφτείτε να προμηθευτείτε ένα καλό και εργονομικό μαξιλάρι ταξιδίου. Όσο πιο ξεκούραστα είναι ο αυχένας, το κεφάλι και η πλάτη σας, τόσο πιο εύκολα θα κοιμηθείτε.

Οι αλλαγές στα καθίσματα, τα οποία έχουν αυξηθεί, δεν βοηθούν, καθώς είναι πολύ στενά και με εξαιρετικά περιορισμένο χώρο για τα πόδια. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε τα παραπάνω έξυπνα hacks που συνεπάγονται περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθείτε έστω και λίγο.

Όταν επιλέγετε την θέση σας, προσπαθήστε να βρίσκεται μακριά από την τουαλέτα. Επίσης έχετε κατά νου ότι στο διάδρομο μπορεί να σας ενοχλούν, ενώ δίπλα στο παράθυρο μπορεί να νιώθετε κλειστοφοβικά. Η επιλογή της κατάλληλης θέσης εξαρτάται από εσάς. Επιλέξτε το σημείο που αισθάνεστε πιο άνετα για να μπορείτε να αποκοιμηθείτε ευκολότερα.

Λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Αν παρ’ όλα αυτά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, η μάσκα ύπνου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, καθώς το φως θα σας ενοχλεί λιγότερο.

Μην ξεχνάτε ότι η επαρκής ενυδάτωση πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι απαραίτητη για όλο το σώμα, αλλά και για να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί. Ειδικά κατά την διάρκεια της πτήσης είναι καλύτερο να αποφεύγετε το αλκοόλ που αφυδατώνει.

Τέλος, βάλτε τα ακουστικά σας και αφεθείτε στο ταξίδι του μυαλού μέσα από κάποιο podcast meditation ή ήχους διαλογισμού και χαλάρωσης. Μπορείτε να διαβάσετε και το αγαπημένο σας βιβλίο, αν αυτό σας χαλαρώνει.

Τα ταξίδια είναι πολύ όμορφα και δεν θα πρέπει κάποιες ώρες αϋπνίας να σας απογοητεύουν και να χαλούν τη διάθεσή σας. Κάντε την προσπάθειά σας ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και μην χάνετε τον ενθουσιασμό σας. Πιθανότατα μόλις φτάσετε στον προορισμό σας θα ξεχάσετε κάθε είδος κούρασης.

* Πηγή: Vita

Sports in

«Έδεσε» τον Ρέτσο ο Ολυμπιακός – Ανανέωσε μέχρι το 2028 και ρίχνει… άγκυρα στο Λιμάνι (pic)

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024