Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιανουαρίου 2017, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα άφηνε τον Λευκό Οίκο μετά από μια 8ετη θητεία. Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο, συνέχισε να είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα της Αμερικής, ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις του τραβούσαν τα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε αυτά τα χρόνια που έχει φύγει από την οδό 1600 Πενσυλβάνια Άβενιου της Ουάσιγκτον, ο 63χρονος πολιτικός δίνει ομιλίες σε πανεπιστήμια, ασχολείται με τη φιλανθρωπία, ενώ πάντα κλέβει την παράσταση στα Συνέδρια των Δημοκρατικών. Παράλληλα, δείχνει και την καλή σχέση που διατηρεί με την pop κουλτούρα: μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα έχουν ιδρύσει την εταιρία παραγωγής Higher Ground Productions -κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο Όσκαρ το 2020 για το ντοκιμαντέρ  «American Factory»-, έχει κάνει podcast «Renegades: Born in the USA» μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, έχει κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του με τον τίτλο «A Promised Land», ενώ δυο φορές των χρόνο δεν ξεχνάει να μας ενημερώνει για τα αγαπημένα του τραγούδια και βιβλίο, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Έτσι, πριν από λίγες ώρες πόσταρε στα social media δύο λίστες – μια για τα βιβλία που διάβασε τους τελευταίους μήνες και άλλη μια με τα αγαπημένα του κομμάτια για αυτό το καλοκαίρι. Μια playlist που διαθέτει από all time classics τραγούδια, όπως Rolling Stones, Bob Dylan και Sting, έως φρέσκα ονόματα όπως Billie Eilish, Bad Bunny και Shaboozey.

View this post on Instagram

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Όπως έγραψε στην ανάρτησή μου «δεν θα ήταν δική μου λίστα αν δεν περιελάμβανε μια εκλεκτική μίξη τραγουδιών».

Πάντως, πρώτη «κυκλοφόρησε» η λίστα με τα βιβλία που διάβασε και ξεχώρισε τους τελευταίους μήνες.

View this post on Instagram

A post shared by Barack Obama (@barackobama)