Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Pirelli: Eπιστρέφει στο γυμνό με «σέξι κλασικό» ημερολόγιο την εποχή μετά το #MeToo

Pirelli: Eπιστρέφει στο γυμνό με «σέξι κλασικό» ημερολόγιο την εποχή μετά το #MeToo

Ο Ίθαν Τζέιμς Γκριν λέει ότι οι φωτογραφίες με τον ημίγυμνο Τζον Μπογιέγκα και την Πάντμα Λάκσμι είναι «προϊόν συνεργασίας».

Ο φωτογράφος πίσω από το επόμενο ημερολόγιο της Pirelli έχει ορκιστεί να το κάνει ξανά σέξι, αφού το #MeToo «ανάγκασε τους πάντες να κάνουν μια παύση» και η εταιρεία άρχισε να απαθανατίζει ένα εντελώς ντυμένο καστ.

«Έτσι, οι άνθρωποι έχουν τον πλήρη έλεγχο του τι παρουσιάζουν εκεί έξω, δείχνοντας πώς αποτυπώνεται το δέρμα, και δεν κάνουν τίποτα με το οποίο δεν νιώθουν άνετα. Και στη συνέχεια, όσον αφορά εμένα, η δουλειά μου έχει πάντα να κάνει με τη συνεργασία με το υποκείμενο»

Ο Τζον Μπογιέγκα είναι μεταξύ των διασημοτήτων που ποζάρουν για την έκδοση του 2025, με την ονομασία Refresh and Reveal, με τον μυώδη Βρετανό ηθοποιό να λυγίζει και να σκύβει σε μια παραλία της Φλόριντα Κις – ενώ ένας βοηθός του τον πιτσιλάει με νερό.

Παρουσιάζει επίσης την Πάντμα Λάκσμι με ένα αέρινο λεπτό τούλινο φόρεμα που αποκαλύπτει το στήθος της και την performer Μαρτίν Γκουτιέρεζ γυμνή με εξαίρεση ένα κομμάτι ξύλο που καλύπτει τη μέση της.

Alessandro Scotti

«Όλοι ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή γυμνοί»

Ο Ίθαν Τζέιμς Γκριν, ο φωτογράφος πίσω από το φετινό ημερολόγιο, λέει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τις διασημότητες να γδυθούν και να δείξουν λίγο δέρμα – καθώς και να εξετάσουν πώς το MeToo και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επαναπροσδιορίσει τη σεξουαλικότητα.

Για το 2017, η Έλεν Μίρεν αντιπροσώπευε τον Δεκέμβριο, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα ενώ η Ούμα Θέρμαν φορούσε ένα ζιβάγκο. Το ημερολόγιο του 2018 περιείχε μια αμιγώς μαύρη ομάδα μοντέλων, ακτιβιστών και ηθοποιών που φωτογραφήθηκε από τον Τιμ Γουόκερ

«Νομίζω ότι το #MeToo, πραγματικά ανάγκασε τους πάντες να κάνουν μια παύση, πράγμα που είναι πολύ καλό. Και νομίζω ότι πολλά από αυτά που έχουν γίνει σέξι είναι όπως αυτά που αρχίσαμε να βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ανθρώπων, συνήθως μέσω selfies», λέει ο Γκριν.

«Έτσι, οι άνθρωποι έχουν τον πλήρη έλεγχο του τι παρουσιάζουν εκεί έξω, δείχνοντας πώς αποτυπώνεται το δέρμα, και δεν κάνουν τίποτα με το οποίο δεν νιώθουν άνετα. Και στη συνέχεια, όσον αφορά εμένα, η δουλειά μου έχει πάντα να κάνει με τη συνεργασία με το υποκείμενο».

Ο Γκριν, 34 ετών, δήλωσε ότι η φωτογράφηση είχε ως στόχο «να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά και να καταλάβουμε πώς αυτό έχει νόημα σήμερα», προσθέτοντας: «Όλοι ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή γυμνοί. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπώσουμε τον αληθινό μας εαυτό».

«Αν είναι να κάνω Pirelli, θέλω να κάνω Pirelli»

Η επιστροφή στο γυμνό είναι κάτι σαν χειρόφρενο για την ιταλική εταιρεία ελαστικών, αφού τα τελευταία χρόνια επέλεγε κυρίως ντυμένα μοντέλα. Η απόφαση αντανακλά μια πολιτιστική αλλαγή στον κόσμο της μόδας και της λαϊκής κουλτούρας, με τις πασαρέλες και τις διασημότητες να υπερασπίζονται όλο και περισσότερο την εκτεθειμένη σάρκα.

Στο φετινό Met Gala, η Ρίτα Όρα φόρεσε κάτι περισσότερο από μια σειρά χάντρες, ενώ η ράπερ Doja Cat φόρεσε ένα βρεγμένο και διάφανο μπλουζάκι. Μετά από πενταετή παύση, το σόου της Victoria Secret πρόκειται να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες τον Νοέμβριο – και οι διοργανωτές έχουν δεσμευτεί ότι «τα φτερά θα επιστρέψουν σίγουρα».

O Γκριν λέει ότι εμπνεύστηκε από προηγούμενα ημερολόγια της Pirelli, όπως εκείνο που φωτογραφήθηκε από τον Χερμπ Ριτς το 1994 με τα σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’90 Κέιτ Μος και Σίντι Κρόφορντ να χαριεντίζονται γυμνές σε μια παραλία στις Μπαχάμες.

Alessandro Scotti

Αναφέρθηκε επίσης στην επανάληψη του Ρίτσαρντ Άβεντον το 1995, όπου η Κρίστι Τέρλινγκτον είχε δεμένα τα χέρια της και έναν μεταλλικό κορσέ τοποθετημένο κάτω από το εκτεθειμένο στήθος της. Είπε ότι ήθελε να κάνει κάτι «κλασικό και πραγματικά σέξι» χρησιμοποιώντας τόσο μια παραλία όσο και ένα στούντιο.

«Οι αρχικές μου σκέψεις όταν με προσέγγισαν [ώστε να οργανώσει την φωτογράφηση] ήταν: «Αν είναι να κάνω Pirelli, θέλω να κάνω Pirelli». Ήθελα να επιστρέψω στο σέξι κλασικό, όπως αυτό που σκεφτόμαστε όταν σκεφτόμαστε την Pirelli», δήλωσε.

«Η δουλειά μου είχε πάντα να κάνει με τη συνεργασία»

Όταν εξήγησε το όραμά του στην ομάδα της Pirelli συμφώνησαν αμέσως. «Ήθελαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ήταν τέλειο».

Τα τελευταία χρόνια, η Pirelli έχει αναθεωρήσει το ημερολόγιό της σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τους ισχυρισμούς ότι εκπροσωπεί το ανδρικό βλέμμα. Η αρχή έγινε με την πρόσκληση της διάσημης Άνι Λίμποβιτς να φωτογραφίσει την έκδοση του 2016, η οποία περιείχε φωτογραφίες ντυμένων «ηρώων» όπως η Γιόκο Όνο και η Σερένα Γουίλιαμς.

Alessandro Scotti

Για το 2017, η Έλεν Μίρεν αντιπροσώπευε τον Δεκέμβριο, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα ενώ η Ούμα Θέρμαν φορούσε ένα ζιβάγκο. Το ημερολόγιο του 2018 περιείχε μια αμιγώς μαύρη ομάδα μοντέλων, ακτιβιστών και ηθοποιών που φωτογραφήθηκε από τον Τιμ Γουόκερ.

Τώρα, ο Γκριν λέει ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ορισμοί του σέξι, οι οποίοι μπορούν να εξερευνηθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.

Η Γκριν δήλωσε: «Αλλά νομίζω ότι με τη γύμνια και τη σεξουαλικότητα τώρα, τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία, το υποκείμενο που συμμετέχει είναι σε θέση να συμμετέχει με έναν ευρύτερο τρόπο. Τώρα, νομίζω ότι αυτό θα σας οδηγήσει στην καλύτερη εικόνα».

»Η δουλειά μου είχε πάντα να κάνει με τη συνεργασία. Όταν κάποιος αισθάνεται καλύτερα και νιώθει πιο άνετα, τότε είναι που βγάζω την εικόνα».

Πηγή: Guardian 

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024