Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν τη γνώρισε όλος ο πλανήτης στον ρόλο της πράκτορα του FBI Ντέινα Σκάλι μέσα από τη σειρά «X-Files». Ήταν τέλη της περασμένης δεκαετίας όταν την ξανά-γνώρισε πάλι όλος ο πλανήτης ως Ζαν Μίλμπερν της σειράς «Sex Education». Ο λόγος φυσικά για την Τζίλιαν Άντερσον, η οποία μπορεί να παινευτεί ότι είναι από τις λίγες σταρ του Χόλιγουντ που κουβαλάνε επί τέσσερις δεκαετίες τον τίτλο του «sex symbol».

Αυτός ο τίτλος, αλλά και ο ρόλος της στο «Sex Education» ήταν που τις έδωσαν αρχικά την ιδέα να βγει στα social media και ζητήσει από γυναίκες να μοιραστούν μαζί της τις φαντασιώσεις τους. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή – τόσο μεγάλη, που η Τζίλιαν Άντερσον πήρε την απόφαση να τις δημοσιεύσει σε ένα βιβλίο με την ονομασία «Want».

«Το βιβλίο έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα πίστευα – είναι ένας χείμαρρος αχαλίνωτου πάθους από όλο τον κόσμο. Οι φαντασιώσεις είναι όλες εξαιρετικές: γεμάτες επιθυμία, φόβο, οικειότητα, ντροπή, ικανοποίηση και απελευθέρωση» έγραψε στο βίντεο που «ανέβασε» στον λογαριασμό της στο Instagram πριν από λίγες ώρες με αφορμή την κυκλοφορία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι καιρός να ξεκινήσουμε μια νέα συζήτηση για τη σεξουαλική δύναμη, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η σεξουαλική απελευθέρωση πρέπει να σημαίνει την ελευθερία να απολαμβάνουμε το σεξ με τους δικούς μας όρους και να λέμε αυτό που θέλουμε, όχι αυτό που μας πιέζουν ή πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να θέλουμε» συμπλήρωσε στην ανάρτησή της.

Το «Want» θα περιέχει 174 ανώνυμες φαντασιώσεις γυναικών από όλο τον κόσμο, ενώ όπως είχε δηλώσει στον Guardian, μια από αυτές τις φαντασιώσεις είναι η δική της. Φυσικά, ανώνυμη.