Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φρανσουάζ Ντορλεάκ: Η λαμπερή, σύντομη ζωή της αδελφής της Κατρίν Ντενέβ και το τραγικό της τέλος

Φρανσουάζ Ντορλεάκ: Η λαμπερή, σύντομη ζωή της αδελφής της Κατρίν Ντενέβ και το τραγικό της τέλος

Αδελφές, αγαπημένες, όμορφες και ταλαντούχες η Κατρίν Ντενέβ και η Φρανσουάζ Ντορλεάκ είχαν παράλληλη πορεία, κατακτώντας την ίδια περίοδο τον κινηματογράφο, δουλεύοντας με τους ίδιους σκηνοθέτες και συμπρωταγωνιστές. Η κοινή αυτή διαδρομή όμως έμελλε να διακοπεί με τον πιο φρικτό τρόπο.

«Είμαστε δίδυμες αδελφές, γεννημένες στο ζώδιο των Διδύμων» τραγουδούσε η Φρανσουάζ Ντορλεάκ στις «Δεσποινίδες του Ροσφοό, στο αξέχαστο ντουέτο της με της Κατρίν Ντενέβ την αδελφή της στο εκράν αλλά και στην πραγματική ζωή…

Όμορφες και ταλαντούχες, αν και δεν ήταν δίδυμες στην πραγματικότητα, οι δυο τους έμοιαζαν πολύ και είχαν παράλληλη πορεία, κατακτώντας την ίδια περίοδο τον κινηματογράφο, δουλεύοντας με τους ίδιους σκηνοθέτες και συμπρωταγωνιστές. Η κοινή αυτή διαδρομή όμως έμελλε να διακοπεί με τον πιο φρικτό τρόπο.

Η αρχή της καριέρας της

Η Φρανσουάζ Ντορλεάκ γεννήθηκε το 1943 και έγινε ηθοποιός όταν ήταν μόλις 15 ετών. Ένας φωτογράφος που την εντόπισε της τράβηξε μερικές φωτογραφίες ως μοντέλο. Ένας κινηματογραφικός παραγωγός τις είδε και έτσι η Φρανσουάζ γύρισε την πρώτη της ταινία κατά τη διάρκεια των σχολικών της διακοπών.

Ήταν βέβαια και θέμα γονιδίων, αφού ο πατέρας της, Μορίς Ντορλεάκ, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς καρατερίστες της σκηνής και της οθόνης, ενώ η μητέρα της, Ρενέ, ντούμπλαρε για τον κινηματογράφο στα γαλλικά τις φωνές των αστέρων του Χόλιγουντ.

Κατρίν και Φρανσουάζ στην πρεμιέρα της ταινίας “Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ” (Getty Images/Ideal Image)

Η πορεία της αδελφής της

Το δρόμο της Φρανσουάζ ακολούθησε και η μικρή αδελφή της, Κατρίν, που υιοθέτησε καλλιτεχνικά το επώνυμο της μητέρας τους. Οι δύο αδελφές συναγωνίζονταν σε χάρη και επιτυχίες, η Φρανσουάζ όμως ήταν λιγότερο φιλόδοξη και αποφασισμένη από ό,τι η Κατρίν.

Ηθοποιός θα γινόταν και η μικρότερη αδελφή τους Συλβί Ντορλεάκ. «Βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα κορίτσι που πάντα ονειρεύεται την αγάπη και τον άντρα που θα παντρευτεί, ένα κορίτσι που χορεύει όταν είναι ευτυχισμένο» έλεγε.

Η Φρανσουάζ γύρισε δεκαέξι ταινίες κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας της. Ανάμεσα σε αυτές, το περίφημο «Cul de sac», του Ρομάν Πολάνσκι, o οποίος θα σκηνοθετούσε και την Κατρίν στην «Αποστροφή», το »La Peau Douce», του Francois Truffaut, και το »Billion Dollar Brain», του Κεν Ράσελ, που έμελλε να είναι και το τελευταίο της φιλμ.

Στις Κάννες με την Κατρίν τον Μάιο του 1967, λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα. 9Getty Images/ Ideal Image)

Πώς έχασε τη ζωή της

Στις 26 Ιουνίου 1967, η όμορφη Φρανσουάζ έχασε τη ζωή της σε ένα φρικτό δυστύχημα στην Κυανή Ακτή. Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας για να πετάξει για το Λονδίνο, όπου θα ολοκλήρωνε τα γυρίσματα για το »Billion Dollar Brain», έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της που αναποδογύρισε και παραδόθηκε στις φλόγες. Η ηθοποιός, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, παρά τις προσπάθειές της, δεν είχε καταφέρει να βγει από το αυτοκίνητο. Ήταν μόλις 25 ετών.

O πρόωρος και τραγικός θάνατος ενώ το άστρο της είχε εκτοξευθεί με την ταινία «Οι δεσποινίδες του Ροσφόρ», το μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με την αδελφή της, που δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό της. Στα καρέ της ταινίας αποτυπώνεται για πάντα η Φρανσουάζ όπως θέλουμε να τη θυμόμαστε: χαρούμενη, δροσερή, ένα κορίτσι που τραγουδά και χορεύει επειδή είναι ευτυχισμένο…

Πηγή: Grace.gr

Sports in

Γενηδουνιάς: «Εσείς οι παντογνώστες που ρίξατε ευθύνες θα σας δώσουμε λόγο να ξανακάνετε… κωλοτούμπα»

O Ντίνος Γενηδουνιάς, με μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση ευχαρίστησε όσους στήριξαν ξανά την Εθνική πόλο, ενώ έδωσε και μια… υπόσχεση σε όσους την απαξίωσαν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024