Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Βούλτεψη σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ: Σας θυμίζω οικεία κακά και το διδακτορικό σας στο ψέμα

Απάντηση Βούλτεψη σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ: Σας θυμίζω οικεία κακά και το διδακτορικό σας στο ψέμα

Με αιχμές για τη φωτιά στο Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ απαντά η Σοφία Βούλτεψη στις βολές ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη για τις δηλώσεις της αναφορικά με την «micro-mega» πυρκαγιά

Για εμμονή με την… «ταπεινότητά» της κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μετά την επίθεση που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις δηλώσεις της σχετικά με τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, καθώς ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. μεταξύ άλλων, πως «αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός την λέει mega και εγώ την λέω micro-mega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ την θεωρώ mega, πάντως, με βάση τα δεδομένα»

«Είναι πλέον προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης ασχολούνται εμμονικά με την ταπεινότητά μου επειδή δεν αντέχουν την επιμονή μου να τους θυμίζω οικεία κακά. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει: Δεν θέλουν να τους ενοχλεί κανείς, όταν η αλήθεια μετατρέπει σε στάχτη και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας τους. Δεν θέλουν να ακυρωθεί το προπαγανδιστικό αφήγημα που στήνουν πάνω στα αποκαΐδια μιας καταστροφής», υποστηρίζει σε δήλωσή της η κυρία Βούλτεψη.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, «ενοχλούνται με τις αναφορές μου στην κλιματική κρίση (αυτοί οι σούπερ οικολόγοι) και στις πυρκαγιές που εξαπλώνονται από την Κίνα ως τον Καναδά, την πατρίδα των Canadair, την προμήθεια των οποίων καταψήφισαν τον περασμένο Μάρτιο».

«Ενοχλούνται όταν τους θυμίζω την καταστροφή στο Μάτι»

«Ενοχλούνται όταν τους θυμίζω ότι για την καταστροφή στο Μάτι, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν βρήκε ούτε ένα έγγραφο για απομάκρυνση πληθυσμού. Και ότι το πόρισμα των εισαγγελέων ανέφερε πως η σύσκεψη του Συντονιστικού (τα πρακτικά από την οποία ζητούν σήμερα) υπήρξε εντελώς ανούσια και ουδέν εισέφερε. Και ότι η κατάσταση υπήρξε τόσο χαώδης που απλά παρακολουθούσαν την καταστροφή στο Μάτι ‘όπως ο Ξέρξης από τον χρυσό του θρόνο στο όρος Αιγάλεω’. Και ότι στις καταγγελίες για την απουσία αεροπλάνων, η απάντηση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι ‘κρύβονται από τους καπνούς’ και ότι ‘υπάρχει κύκλος ρίψης’. Και βέβαια, ότι δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν τον νόμο τους για την Πολιτική Προστασία, αλλά πρόλαβαν να ψηφίσουν τον Ποινικό Κώδικα που μετέτρεπε το βασικό έγκλημα του εμπρησμού από κακούργημα σε πλημμέλημα!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η υφυπουργός προσθέτει, επίσης, ότι «μετά την αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης, αμφισβητούν και το Πυροσβεστικό Σώμα!», ενώ υποστηρίζει πως «δεν τα αντέχει αυτά ο κ. Κασσελάκης, διότι προσφάτως μας είπε πως είναι περήφανος για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως είναι περήφανος και με την διαχείριση στο Μάτι. Άλλο ένα σημείο διαφωνίας του με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Σκάι (2/7/2019) δήλωσε: ‘Θύμωσα με το πώς διαλύθηκε ο κρατικός μηχανισμός στο Μάτι’».

Για την «mega – πυρκαγιά»

«Από όλα όσα ανέφερα, λοιπόν, στάθηκαν στο αν η πυρκαγιά είναι ‘μέγα’ ή όχι. Και παραπέμπουν στους πυρομετεωρολόγους», αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη και «επειδή παριστάνουν συνεχώς τους φωτεινούς παντογνώστες και μας προτρέπουν να σχίσουμε πτυχία και να πετάξουμε τις εγκυκλοπαίδειες», τους παραπέμπει σε συνέντευξη του Δρος Θοδωρή Γιάνναρου, στην «Καθημερινή» (21/6/22).

«Αν και δεν υπάρχει ακριβής ορισμός, ο όρος ‘μεγα-πυρκαγιά’ αναφέρεται σε μία πυρκαγιά με πολύ μεγάλη έκταση και δυσμενείς επιπτώσεις. Στον αντίποδα, μία πυρκαγιά μπορεί να είναι ακραία ακόμα και όταν έχει σημαντικά μικρή έκταση. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία δασική πυρκαγιά ως ακραία είναι οι πολύ υψηλές έως και ακραίες ταχύτητες εξάπλωσης, τα πολύ υψηλά έως ακραία θερμικά φορτία, η δημιουργία πυρονεφών και οι πυκνές κηλιδώσεις. Συνθήκες ευνοϊκές για την εκδήλωση μεγά-πυρκαγιών και ακραίων δασικών πυρκαγιών δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, μέσα από τη συχνότερη και εντονότερη παρουσία πολύ θερμού και πολύ ξηρού καιρού’», τονίζει η υφυπουργός.

«Το μόνο πτυχίο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σχίσει ποτέ, είναι το διδακτορικό στο ψέμα»

«Αλλά ως γνωστόν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα ‘ακριβείς’. Γι’ αυτό και ήταν σίγουροι πως θα βάραγαν τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές», προσθέτει, για να υπογραμμίσει πως «δυστυχώς, το μόνο πτυχίο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σχίσει ποτέ, είναι το διδακτορικό του στο ψέμα…» (σ.σ. αναφορά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Σκίστε τα πτυχία και πετάξτε τις εγκυκλοπαίδειες. Έχουμε υφυπουργό Μετανάστευσης που έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα…»).

Η Σοφία Βούλτεψη καταλήγει τη δήλωσή της με ένα υστερόγραφο, που αφορά στις επιθέσεις που δέχτηκε όταν συνιστούσε ως λύση στην ακρίβεια των ακτοπλοϊκών να προτιμούν οι πολίτες την ενδοχώρα αντί των ελληνικών νησιών για διακοπές: «Μήπως μπορούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν πού έστειλαν για διακοπές τον λαό το καλοκαίρι του 2015, όταν έκλεισαν τις τράπεζες με 5 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επέβαλαν τα capital control; Μήπως στις ουρές των ΑΤΜ;».

Sports in

Live streaming: Τουρκία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Δείτε σε live streaming την αναμέτρηση της Εθνικής Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024