Επίθεση στην Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και η Κουμουνδούρου, με αφορμή δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Η κυρία Βούλτεψη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, υποστήριξε κατ΄ αρχήν πως «σίγουρα υπήρχε σχέδιο και δεν υπήρξαν θύματα», ενώ εξήγησε ότι «η ανομβρία έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες για τις mega πυρκαγιές – την προηγούμενη εβδομάδα καιγόταν όλη η κεντρική Ισπανία, οι φωτιές μπήκαν μες το Τολέδο»,

Όταν της επισημάνθηκε, μάλιστα, από τον δημοσιογράφο του Σκάι, πως «έχουμε βγάλει πυρομετεωρολόγους εδώ και δυο μέρες που μας λένε ότι δεν πρόκειται για mega πυρκαγιά»,  η Σοφία Βούλτεψη, ως άλλη… πυρομετεωρολόγος, επέμεινε ότι εκείνη ξέρει καλύτερα: «Αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός την λέει mega και εγώ την λέω micro-mega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ την θεωρώ mega, πάντως, με βάση τα δεδομένα», επανέλαβε.

Κασσελάκης: Θα ήταν αυτονόητο η αποπομπή τους, αλλά…

«Ο ένας υφυπουργός κάνει κλάμπινγκ την ώρα της πυρκαγιάς. Η άλλη υφυπουργός σκαρφίζεται mega και micro-mega πυρκαγιές για να κοροϊδέψει τον κόσμο», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, αναφερόμενος τόσο στον Βασίλη Οικονόμου, όσο και στην Σοφία Βούλτεψη, για την οποία παρέθεσε και ειδικό βίντεο.

Και τονίζει χαρακτηριστικά πως «θα ήταν αυτονόητη η αποπομπή τους – στο όνομα κάθε πολίτη που ζητάει στοιχειώδη αξιοπρέπεια – αλλά εδώ ο Πρωθυπουργός δεν αποπέμπει τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια, θα αποπέμψει αυτούς;».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκίστε τα πτυχία

«Σκίστε τα πτυχία και πετάξτε τις εγκυκλοπαίδειες. Έχουμε υφυπουργό Μετανάστευσης που έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα…», αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ για την Σοφία Βούλτεψη και τα όσα δήλωσε για τη φωτιά στην Αττική.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, «η κα. Σοφία Βούλτεψη πρόσφατα διέπρεψε ως ‘ταξιδιωτικός πράκτορας’, δηλώνοντας ότι όσοι ζορίζονται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορούν να πάνε στο χωριό τους για διακοπές, αντί σε κάποιο νησί. Τώρα διαπρέπει ως ειδική για τις πυρκαγιές. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την πυρκαγιά στην Αττική, μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ‘μεγαπυρκαγιά’ από αυτές που ‘έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, δηλαδή έχουν μια συμπεριφορά περίεργη’. Κι όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι πυρομετεωρολόγοι που εμφανίστηκαν στην εκπομπή δεν την θεώρησαν μεγαπυρκαγιά, η κ. Βούλτεψη δεν δίστασε να πει ότι ‘εγώ τη θεωρώ μέγα πάντως’».

«Έτσι εξηγείται γιατί ‘διαπρέπει’ το επιτελικό κράτος – ανέκδοτο, του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του με ένα υστερόγραφο:

«ΥΓ: Αν πάντως η πρόθεση της ΝΔ είναι να εκνευρίσει περισσότερο τους πολίτες, η επιλογή της κας. Βούλτεψη είναι ιδανική…».