«Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν για πρώτη φορά στην ιστορία να καεί ο αστικός ιστός της πρωτεύουσας. Χειροκροτούνται μεταξύ τους που άφησαν μία φωτιά να διανύσει 40 χιλιόμετρα σε λίγες ώρες, χωρίς καμία γραμμή άμυνας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «δεν αποπέμπει τον υπουργό της καταστροφής. Δεν αποπέμπει τον υφυπουργό που την ώρα της τραγωδίας έκανε clubbing. Με εντολή Γκρίνμπεργκ, πηγαίνει να κάνει τον Τομ Κρουζ στην αεροπορική βάση Ελευσίνας».

«Ώρα λοιπόν να τεθεί το ερώτημα: Με ένα F-35 λιγότερο, πόσα πυροσβεστικά οχήματα αγοράζεις; Η απάντηση είναι: Τριακόσια!

Αλλά τότε θα χρειάζονταν προσλήψεις και εκείνος έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία στην τύχη της. Άλλωστε, στα εξοπλιστικά είναι οι μεγάλες μίζες.

Ας καταλάβει αυτή η κυβέρνηση έστω την ώρα της παρακμής της: Η Άμυνα του τόπου μας ξεκινά με τη δυνατότητα να προστατεύουμε τις ζωές και την περιουσία του λαού μας», καταλήγει ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε πως χθες ο κ. Κασσελάκης, στεκούμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού «εν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία», επεσήμανε: «Δεν θα επιτρέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κανέναν πληγέντα, άστεγο πολίτη που έχασε το βιός του, να του χαλάσει τον μύθο. Τον μύθο της Ελλάδας 2.0 που έχει γίνει Ελλάδα Σημείο Μηδέν».

Κι έκλεισε την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ τονίζοντας: «Υποστελέχωση, έλλειψη εξοπλισμού, παντελώς αναποτελεσματικός συντονισμός. Αυτή είναι η Πολιτική Προστασία Μητσοτάκη, για την οποία μπορεί να είναι περήφανος ο ίδιος, όμως όχι κάθε πολίτης που αγαπά και νοιάζεται την πατρίδα του».