Αφωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για τη… διασκέδαση στη Ρόδο του υφυπουργού Υποδομών και βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου την ώρα που η εκλογική περιφέρειά του τυλιγόταν στις φλόγες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το in, ο Βασίλης Οικονόμου διασκέδαζε, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι καταστροφικές πυρκαγιές, με παρέα σε κλαμπ – εστιατόριο στη Ρόδο σε χαλαρή διάθεση, όπως διακρίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες, που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Στο πάρτι που συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, περιλαμβανόταν μάλιστα και λάιβ fire performance.

Ώρες μετά την αποκάλυψη του in και τις καθόλου πειστικές, για αυτή την στάση, εξηγήσεις του υφυπουργού, που τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν είχα αρμοδιότητα» και «δεν είχα υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής», η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το γεγονός ούτε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ούτε μέσω κάποιας διαρροής.

Παρά τις διαστάσεις -σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο- που έχει πάρει το θέμα, εξοργίζοντας τους πολίτες, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, ούτε φυσικά του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε δείξει άλλα αντανακλαστικά και έλεγε σε αυστηρό τόνο ότι δεν θα ανεχθεί προκλητικές και ανάρμοστες συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει και διατυπώνεται με μεγαλύτερη ένταση: τι άλλο πρέπει να κάνει ένας υφυπουργός και βουλευτής ώστε ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτησή του και να ανακοινώσει την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ποιο είναι το όριο για να ενεργοποιηθεί η «ευαισθησία» και η δέσμευση του πρωθυπουργού;

Πώς μπορεί να παραμένει σε υπεύθυνη θέση κάποιος που ακόμη και όταν ρωτήθηκε για το γιατί επέλεξε να γλεντάει αντί να επιστρέψει, απάτησε ότι δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής -με τη φωτιά να καίει ήδη πάνω από 24 ώρες και να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ- και ότι ήταν προσκεκλημένος.

Ο Βασίλης Οικονόμου εν ώρα διασκέδασης, ενώ οι φωτιές στην Ανατολική Αττική μαίνοταν

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο -ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης-  παραιτήθηκε για τις διακοπές του στην Πάτμο, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα μαίνονταν με σφοδρότητα. Τότε, μάλιστα, δεν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας και αντίστοιχο βιντεοληπτικό υλικό που να… μαρτυρά την αδιαφορία, όπως στην περίπτωση του Βασίλη Οικονόμου.

Αν ο πρωθυπουργός δεν προβεί σε καμία ενέργεια, σημαίνει ότι πλέον επικροτεί τέτοιες κυνικές και απείρως προκλητικές συμπεριφορές, από υπουργούς και βουλευτές του.

Δείτε το βίντεο με τη διασκέδαση του Βασίλη Οικονόμου: