Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση τον Σεπτέμβριο στη Βουλή για τις φωτιές θα ζητήσει η κυβέρνηση

Συζήτηση τον Σεπτέμβριο στη Βουλή για τις φωτιές θα ζητήσει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κώστα Τασούλα

Τον Σεπτέμβριο θα ζητήσει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές φωτιές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, μόλις περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και η αντιπυρική περίοδος βαίνει προς το τέλος της, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός. Συζήτηση η οποία θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων, και όχι με πολιτικά τσιτάτα».

Το αίτημα Ανδρουλάκη στον Τασούλα

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις φωτιές στην Αττική, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη με επιστολή του προς τον πρόεδρο της πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων στην επιστολή του πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του. Τις ευθύνες για το «επιτελικό» μπάχαλο των κυβερνήσεων του, τις φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε και φέτος αδικαιολόγητα ανέτοιμος. Η φωτιά έφτασε μέσα στην Αθήνα, οδηγώντας σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις και κατακαίοντας έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Αττικής».

«Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ» – Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Παράλληλα, να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής φωτιάς στην Αττική, την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου ζητεί το ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή και συγκεκριμένα προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο στην ερώτηση που κατέθεσε για «εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ», στην οποία καταλογίζει σημαντικές ευθύνες.

Sports in

Καινοτομία στην Premier League: Θα αναλύουν τις αποφάσεις του VAR στα social media

Η Premier League για ακόμη μια φορά καινοτομεί στο ποδόσφαιρο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024