Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αλόνσο: «Το φαβορί είναι ο Άγιαξ, πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι και αποφασιστικοί»

Αλόνσο: «Το φαβορί είναι ο Άγιαξ, πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι και αποφασιστικοί»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, μίλησε για τη μάχη με τον Άγιαξ (15/8, 21:15) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο Άμστερνταμ όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ (15/8, 21:15) στη ρεβάνς του 1-0 στο ΟΑΚΑ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και ο προπονητής των «πράσινων», Ντιέγκο Αλόνσο, έκανε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στάθηκε στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα του για την αυριανή αναμέτρηση, ενώ αναφέρθηκε και σε τυχόν αλλαγές που θα γίνουν, αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα.

«Την Πέμπτη θα καταλάβετε αν υπάρχουν αλλαγές ή όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλόνσο

Για την ανάγκη για καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι: «Στον πρώτο αγώνα δεν μπορέσαμε να βγούμε τα πρώτα 25 λεπτά με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Εκείνα τα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν πάρα πολύ σίγουροι στον αγωνιστικό χώρο. Εν αντιθέσει, η αντίπαλη ομάδα βρήκε τους χώρους που εμείς αφήσαμε ανυπεράσπιστους.

Θα κοιτάξουμε να είμαστε αποφασιστικοί από την πρώτη στιγμή. Κυρίαρχοι. Εξαρτάται και από το πώς θα είναι ο αντίπαλος. Είναι μια μάχη ισχύος. Εάν έχουμε τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίσουμε την πίεση που θα δεχθούμε, σίγουρα θα κάνουμε καλό αγώνα».

Για το κομμάτι της πίεσης: «Και στον προηγούμενο αγώνα, μπορέσαμε να αντισταθούμε κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών του ματς. Δεν ήταν καλά τα πρώτα 20-25 λεπτά, αλλά προσπαθήσαμε και τότε. Από εκεί και πέρα η ομάδα κατάφερε ν’ αντιδράσει και να πολεμήσει. Για να μπορέσεις να έχεις και τις κάθετες μπάλες και να μπορείς να πιέσεις, χρειάζεται και κατοχή μπάλας. Άρα αυτό είναι βασικότατο στοιχείο για να κάνεις προσπάθειες. Ο Άγιαξ μπορεί να είναι μια ομάδα με άλλη δομή, αλλά έχει μοντέλο περίπου παρεμφερές.

Είναι ομάδα με κατοχή και πίεση. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας της πρόκρισης, τα πράγματα ήταν 50-50. Τώρα έχουμε ανηφόρα. Η πίεση θα είναι μεγάλη και για την αντίπαλη ομάδα. Το φαβορί είναι ο Άγιαξ. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε με αυτή την πίεση. Στο προηγούμενο ματς το καταφέραμε. Αντί να πάμε πιο χαμηλά, πήγαμε πιο ψηλά. Το άγχος δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά και των αντιπάλων».

Για τις πιθανές αλλαγές του και αδύναμα σημεία του Άγιαξ: «Την Πέμπτη θα καταλάβετε αν υπάρχουν αλλαγές ή όχι. Όσον αφορά στα αδύναμα σημεία του Άγιαξ, θα πω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, κάνει λίγα λάθη, αλλά του Άγιαξ του αρέσει να είναι πρωταγωνιστής σε ολόκληρο το παιχνίδι. Κι εμάς το ίδιο. Πρέπει να κοιτάξουμε να τους βάλουμε σε μια δύσκολη θέση.

Κι αν καταφέρουμε να τους βάλουμε σε δύσκολη θέση, θα φέρουμε την κατάσταση υπέρ μας. Διάβασα ότι ο αντίπαλος προπονητής είδε δικούς μου αγώνες από τη Σεβίλλη. Κι εγώ είδα δικούς του όταν ήταν στη Γαλλία. Δεν είδα μόνο πώς προπονεί τις ομάδες, αλλά και τις αλλαγές που κάνει όταν η ομάδα του χάνει ή κερδίζει. Το έκανα αυτό για να ξέρω τα πάντα που μπορεί να κάνει στη διάρκεια του αγώνα».

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024