Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φαριόλι ενόψει Παναθηναϊκού: «Έχουμε κίνητρο και θέλουμε την πρόκριση»

Φαριόλι ενόψει Παναθηναϊκού: «Έχουμε κίνητρο και θέλουμε την πρόκριση»

Ο Φραντσέσκο Φαριόλι, έκανε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης του Άγιαξ με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Άγιαξ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (15/8, 21:15) στη ρεβάνς του 1-0 στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Europa League και ο προπονητής του Αίαντα, Φραντσέσκο Φαριόλι, έκανε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης.

Ο Ιταλός τεχνικός έκανε γνωστό πως ο Μπέργκβαϊν θα είναι στην αποστολή για το ματς, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει διαχείριση με την περίπτωσή του, εξαιτίας του τραυματισμού που «κουβαλούσε» μετά τη συμμετοχή του στο Euro της Γερμανίας.

«Οι παίκτες μας έχουν υψηλό κίνητρο, έχουν το μυαλό τους στη ρεβάνς και θέλουμε να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε

«Όλοι οι παίκτες είναι καλά. Ο Μπέργκβαϊν θα είναι στην αποστολή. Πρέπει να κάνουμε διαχείριση, γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Όμως είναι ένας σημαντικός παίκτης και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό πλεονέκτημα υπέρ μας. Θα πρέπει να δούμε πόσα λεπτά μπορεί να βοηθήσει και πώς θα πάει το παιχνίδι», είπε αναφορικά με την κατάσταση του Μπέργκβαϊν.

«Είναι λίγο σκληρό να λέτε ότι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την πίεση του αντιπάλου ψηλά στο πρώτο παιχνίδι. Η ουσία του παιχνιδιού είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και να μη δέχεσαι φάσεις και γκολ. Και αν δείτε τα στοιχεία, δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις. Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες, αλλά υπήρχαν και στιγμές που ξεφύγαμε από την πίεση αλλά δεν είχαμε την κατάλληλη τελική απόφαση. Δεν ξεχνάμε από πού ερχόμαστε και χτίζουμε κάτι με μια διαδικασία. Αυτό περιλαμβάνει λάθη, συναισθήματα και πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε στη συνέχεια.

Για όσους τον κατηγορούν πως ο Άγιαξ παίζει πιο «σφιχτά»: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο… Φαριόλι. Υπάρχει μόνο ένα ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε, στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινή γλώσσα και να μπορέσουν οι παίκτες να ανταποκριθούν σε όσα ζητάμε. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ταπεινός και να δουλεύεις σκληρά. Όλα τα κομμάτια σταδιακά μπαίνουν στη θέση τους. Το επόμενο βήμα είναι το αυριανό παιχνίδι, έχει πολλαπλή σημασία. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη και να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη League Phase του Europa League. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσοχή και εργατικότητα. Ο Παναθηναϊκός έρχεται έχοντας μια γεμάτη εβδομάδα προετοιμασίας, αλλά οι παίκτες μας έχουν υψηλό κίνητρο, έχουν το μυαλό τους στη ρεβάνς και θέλουμε να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν», είπε.

Για το αν θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα: «Πάντα ξεκινώ την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αυτή που θεωρώ καλύτερη για κάθε παιχνίδι. Πάντα παίζει ρόλο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε παίκτης, το αν προέρχεται από τραυματισμό κλπ. Προσπαθώ να βάλω τα κομμάτια στη θέση τους. Δεν λέω πως πάντα αποφασίζω σωστά και δεν κάνω λάθη. Αν ο Μπέργκβαϊν δεν παίζει σε ένα ματς, δεν είναι γιατί δεν είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση».

Sports in

Ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και μια (μεγάλη) χούφτα δολάρια

Το μήνυμα των δύο σουπερ σταρ του NBA είναι ξεκάθαρο, καθώς διακρίνουν προοπτικές μεγάλου κέρδους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024