Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Conference League εξασφάλισε ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς προκριματικά και μία εγγυημένη θέση στην League Phase του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μετά τον αποκλεισμό του από τη Μάλμε και από τη συνέχεια του Champions League καλείται και εκείνος περνώντας έναν γύρο και το νικητή του Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς να δώσει το παρών στην ίδια διοργάνωση.

Τα γκρουπ δυναμικότητα και οι ελληνικές ομάδες

Στο νέο σύστημα διεξαγωγής των διοργανώσεων της UEFA κάθε ομάδα δίνει οκτώ αγώνες στη φάση πρωταθλήματος. Η αρχή γίνεται στις 25-26 Σεπτεμβρίου (κλήρωση στις 30 Αυγούστου) και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες θα από τις θέσεις 9 έως 24 θα κοντραριστούν στα playoffs, για ένα εισιτήριο στους 16.

Οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τον 3ο προκριματικό του Champions League προκρίνονται απευθείας στη φάση του πρωταθλήματος του Europa League.

Συγκεκριμένα, οι Φενέρμπαχτσε, Τβέντε, Ουνιόν Σεν Σιλουάζ και Ρέιντζερς δεν κατάφεραν να μπουν στα playoffs του Champions League, αλλά θα είναι στο League Stage της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης και αυτομάτως είναι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη αν και εφόσον προκριθεί θα βρίσκεται και εκείνος όπως και οι Πειραιώτες στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League.

Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί:

Ρόμα (Ιταλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Ουνιόν Σεν Σιλουάζ (Βέλγιο)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Λιόν (Γαλλία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Αθλέτικ Κλουμπ (Ισπανία)
Χόφενχαϊμ (Γερμανία)
Νις (Γαλλία)
Τβέντε (Ολλανδία)