«Πρέπει απλώς να κερδίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε στην Ευρώπη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ελπίζω να έχουμε μια άλλη υπέροχη βραδιά, με τους οπαδούς μας δίπλα μας».

Αυτό-μεταξύ άλλων είπε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ Ρέμκο Πασβέερ, λίγο πριν την επαναληπτική αναμέτρηση του Europa League με τον Παναθηναϊκό (15/8, 21:15), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα  του ολλανδικού συλλόγου.

Οι Ολλανδοί έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση μετά το 1-0 στο ΟΑΚΑ.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να επιτεθούν λίγο περισσότερο στο Άμστερνταμ. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και ελπίζω να είμαστε εξαιρετικά ξεκάθαροι. Πρέπει να κρατάμε ο ένας τον άλλον σε εγρήγορση. Το προσωπικό είναι πολύ απασχολημένο με αυτό. Εμείς αποκτούμε επίσης εμπιστοσύνη από αυτό και μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο 40χρονος Ολλανδός και συνέχισε:

«Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά γενικά η άμυνα βελτιώνεται. Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να τελειώσουμε τους αγώνες. Τη στιγμή που θα το κάνουμε αυτό, θα υπάρχει περισσότερη γαλήνη στην ομάδα. Αυτό κάνει πιο χαλαρή την άμυνα.

Αλλά είναι επίσης καλό για την επίθεση να γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι καλά στα μετόπισθεν. Η αμυντική οργάνωση είναι το θεμέλιο. Αν μπορείς να βασιστείς σε αυτό, είναι πολύ ωραίο να πας σε αγώνες. Είμαι κάποιος που επικεντρώνεται στα μετόπισθεν, ειδικά όταν δεν έχουμε την μπάλα. Έτσι η δουλειά μου είναι σημαντική».