Ο πρώτος τίτλος της σεζόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο κρίνεται στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, και πιο συγκεκριμένα στο στο εθνικό στάδιο της χώρας.

Η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης και η νικήτρια του Europa League για τη σεζόν 2023/24, Αταλάντα, θα διεκδικήσουν το UEFA Super Cup, σε έναν αγώνα, που αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα των μερένχες.

Το ματς έχει οριστεί για το βράδυ της Τετάρτης (14/08, 22:00), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA.

Η πρώτη ευκαιρία του Εμπαπέ

Από τότε που παρουσιάστηκε σε ένα κατάμεστο Santiago-Bernabéu, ο πρώην επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μπόρεσε να απολαύσει λίγες μέρες διακοπών πριν ξεκινήσει τη φυσική του προετοιμασία ενώ οι συμπαίκτες του ήταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για τον 25χρονο σταρ, αυτή η συνάντηση με την Αταλάντα, αντιπροσωπεύει μια πρώτη πρόκληση και μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και την κατάσταση που βρίσκεται:

«Θα δώσω τη ζωή μου για αυτόν τον σύλλογο και αυτό το σήμα Είμαι περήφανος που πραγματοποιώ το όνειρό μου και γίνομαι παίκτης του καλύτερου συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Γάλλος σέντερ φορ με άψογα ισπανικά, κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιχειρήσει να…αποκτήσει μία γλυκιά μοναξιά στο ρεκόρ τροπαίων Super Cup, ξεφεύγοντας από Μπαρτσελόνα και Μίλαν, με τις οποίες μοιράζονται τώρα από πέντε τίτλους, και να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά τον έκτο τίτλο, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι αναζητά έναν πέμπτο ως προπονητής , κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν, αφού τώρα μοιράζεται την πρώτη θέση -με τέσσερις- με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.
Επιπλέον, ο σκόρερ του τελικού του Champions League, Ντάνι Καρβαχάλ και ο μαέστρος της μεσαίας γραμμής, Λούκα Μόντριτς θα μπορούσαν να γίνουν οι πρώτοι παίκτες που θα πετύχουν πέντε νίκες στο Super Cup.

Το κυνήγι των επτά τροπαίων και η μεγάλη σημασία του Super Cup

Κι αν για κάποιους, πολλούς, η συγκίνηση μπορεί να είναι η προοπτική μιας πρώτης ματιάς του Κιλιάν Μπαπέ ντυμένο στα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον Κάρλο Αντσελότι, την υπόλοιπη ομάδα και τους Μαδριλένους, η συγκίνηση είναι το κυνήγι ενός ακόμη τροπαίου.
Ο Ιταλός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει ότι, παρόλο που οι Μαδριλένοι έχουν επτά τρόπαια για να αγωνιστούν αυτή τη σεζόν, η κατάκτηση του Super Cup είναι θεμελιώδους σημασίας για τον ίδιο και τον σύλλογο.

Η πρώτη φορά της Αταλάντα

Η Αταλάντα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Σούπερ Καπ μετά την κατάκτηση ενός πρώτου μεγάλου ηπειρωτικού τίτλου με μια υπέροχη νίκη 3-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο. Η ιταλική ομάδα μπορεί να ξεκινάει τη συνάντηση στην Πολωνία ως αουτσάιντερ, αλλά αναμφίβολα θα θέλει να συνεχίσει να εκπλήσσει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς έκανε το 2023/24, γνωρίζοντας ότι καμία άλλη ιταλική ομάδα δεν είχε παίξει σε τελικό UEFA Super Cup για 14 χρόνια. Η τελευταία ήταν η Ίντερ το 2010.

Η απουσία Σκαμάκα και ο Λούκμαν

Για άλλη μια φορά οι παίκτες του Τζιαν Πιερο Γκασπερίνι θα παίξουν για να νικήσουν τις πιθανότητες απέναντι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη. Σίγουρα ο πρόσφατος τραυματισμός του Τζιανλούκα Σκαμάκα στο γόνατο δεν θα βοηθήσει τον σκοπό τους, αλλά ελπίζουν ο Αντεμόλα Λούκμαν, ήρωας του χατ-τρικ κόντρα στη Λεβερκούζεν, να έχει άλλη μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμένι, Μόντριτς, Μπέλιγχαμ, Μπαπέ, Βινίσιους Τζούνιορ

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Ντζιμσίτι, Χιεν, Κολάσινατς, Τζαπακόστα, Έντερσον, Ντε Ρουν, Ρουγκέρι, Ντε Καετελάερε, Ρετεγκί, Λούκμαν