Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ήταν δίχως άλλο μια σημαντική δικαίωση για τον νεαρό κεντρικό μπακ, ο οποίος ήθελε να επεκτείνει την συνεργασία του με την ομάδα του λιμανιού.

Ήθελε πολύ το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Ρέτσος και το έλεγε σε συμπαίκτες του στο Ρέντη.

Κι αυτό το νέο συμβόλαιο ήρθε για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό, έχοντας λίγους μήνες νωρίτερα κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με τους «ερυθρόλευκους».

Και μάλιστα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ρέτσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του λιμανιού στον τελικό του Conference League, απέναντι στην Φιορεντίνα.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να τονίσουμε ορισμένα πράγματα για τον Ρέτσο, σε ότι αφορά την προηγούμενη χρονιά αλλά και αυτά που μπορούμε να δούμε από τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Χρήζει λοιπόν ιδιαίτερης μνείας ότι το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, έρχεται μετά από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ναι, ο διεθνής άσος έκανε πέρυσι την καλύτερή του χρονιά και δεν είναι τυχαίο πως αγωνίστηκε σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Έπαιξε σε 27 ματς πρωταθλήματος, σε εφτά παιχνίδια του Conferenece League, έξι του Europa League, τέσσερα στα προκριματικά του Europa και ένα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ήταν η σεζόν που ο Ρέτσος έκανε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς καμιά άλλη χρονιά στην καριέρα του δεν είχε φτάσει σε τέτοιο αριθμό συμμετοχών, ενώ δεν πρέπει βέβαια κάποιος να ξεχνά, ότι το φινάλε της περσινής περιόδου βρήκε τον 26χρονο στόπερ να σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Η περσινή σεζόν δεν ήταν εύκολη για τον διεθνή άσο καθώς υπήρξαν και ζόρικες στιγμές για τον παίκτη. Ήταν όμως πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και για τον σύλλογο, ότι αντέδρασε με τον σωστό τρόπο.

Δούλεψε σκληρά ο Ρέτσος για να επιστρέψει και να γίνει ο καθοριστικός στόπερ που έκανε την διαφορά στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά μέχρι την κατάκτηση του Conference League.

Ίσως άλλοι στην θέση του να μην τα κατάφερναν αλλά ο διεθνής μπακ έκανε αυτό που στα μάτια πολλών έμοιαζε ακατόρθωτο. Πάλεψε πολύ και τα κατάφερε.

Ο Βόλος και ο… Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Βόλο στην πρεμιέρα του στο φετινό πρωτάθλημα και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σχεδιάζει τα πλάνα του για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο «Μέντι» προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση των Πιρόλα – Μπιανκόν στο κέντρο άμυνας κι αυτό λόγω μιας ατυχίας του Ρέτσου στην προπόνηση των πειραιωτών.

Ο διεθνής στόπερ δέχτηκε μια κλωτσιά στην διάρκεια του διπλού και είναι πολύ πιθανό να μην είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Βόλο, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την προπόνηση της Πέμπτης. Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο για τον διεθνή άσο.

Ο Ρέτσος μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος την σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες και ο Μεντιλίμπαρ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον 26χρονο κεντρικό αμυντικό.

*Έφτασε στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών στο Ρέντη και κλέβει τις εντυπώσεις. Με μια λέξη, φανταστικό.

Μια ακόμα σημαντική κίνηση που φανερώνει πόσο μπροστά είναι ο Ολυμπιακός. Όλοι κοιτούσαν άφωνοι σήμερα και ήθελαν φωτογραφίες. Τα υπόλοιπα στον… δρόμο για τον Βόλο.

Sports in

Η καλύτερη σεζόν του Ρέτσου μέχρι την… επόμενη

Ο διεθνής στόπερ έκανε ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του και θέλει περισσότερα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024