Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και μια (μεγάλη) χούφτα δολάρια

Ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και μια (μεγάλη) χούφτα δολάρια

Το μήνυμα των δύο σουπερ σταρ του NBA είναι ξεκάθαρο, καθώς διακρίνουν προοπτικές μεγάλου κέρδους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Το 1964 τα σπαγγέτι γουέστερν είναι της μόδας και το Χόλιγουντ ποντάρει πολλά στα θαυμάσια έργα τέχνης του Σέρτζιο Λεόνε, με την φιγούρα του Κλιντ Ίστγουντ να κυριαρχεί ή καλύτερα να κάνει θραύση.

Σε εκείνη λοιπόν τη χρονιά ο Λεόνε σκηνοθετεί την μυθική πλέον ταινία, «Για μια χούφτα δολάρια» με πρωταγωνιστή το καστ να περιλαμβάνει (εκτός του Ίστγουντ) τους Τζιαν Μαρία Βολοντέ, Μαριάνε Κοχ, Χοσέ Κάλβο και Τζόζεφ Έγγερ.

Η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία και ο τίτλος της έμελλε να μείνει στην ιστορία, καθώς ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο.

Για μια (μεγάλη) χούφτα δολάρια θα κάνουμε λόγο κι εμείς, αναφορικά με το πεδίον δόξης λαμπρόν που διακρίνουν οι μεγάλοι αστέρες του ΝΒΑ, επενδύοντας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πεδίο δόξης… Λεμπρόν, αλλά ας κάνουμε αρχή με την είδηση που κυκλοφόρησε χθες και θέλει τον Κέβιν Ντουράντ ν’ αποκτά μερίδιο μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η είδηση μάλιστα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς ο Ντουράντ είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του NBA και η επιλογή του να επενδύσει σ’ έναν μεγάλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό σύλλογο λέει πολλά.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ένα άλλο μεγάλο αστέρι του NBA, ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει επενδύσει πολλά χρήματα αποκτώντας μετοχές της Λίβερπουλ κι αν μη τι άλλο εδώ οι κινήσεις δεν είναι τυχαίες.

Κανείς Αμερικανός δεν προχωρά σε τέτοιου είδους κινήσεις αν δεν θεωρεί πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους από τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Κι εδώ μιλάμε για παίκτες όπως ο Λεμπρόν και ο Ντουράντ, οι οποίοι θέλουν να «αυγατίζουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και όταν θα σταματήσουν να παίζουν μπάσκετ. Θέλουν δηλαδή και η συνέχεια να είναι εξίσου αποδοτική σε ότι αφορά τα κέρδη, καθώς το μπάσκετ κάποια στιγμή θα είναι παρελθόν γι’ αυτούς αλλά τα χρήματα πρέπει να συνεχίσουν τη… ροή τους.

Είναι λοιπόν προφανές πως τα δύο μεγάλα αστέρια του αμερικανικού μπάσκετ, «ανοίγουν» ένα νέο δρόμο επενδύσεων, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Σπρώξτε λεφτά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»… φωνάζουν  Λεμπρόν και ο Ντουράντ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πρωτοπορήσουν σ’ ένα νέο κόσμο για τους Αμερικανούς.

Ήδη στο MLS οι επενδύσεις της τελευταίας πενταετίας έχουν «εκτοξευθεί» ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πανίσχυροι αμερικανικοί όμιλοι έχουν ρίξει πολλά λεφτά στην Ευρώπη, αποκτώντας τα πλειοψηφικά πακέτα μεγάλων ομάδων.

Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με εταιρείες αλλά με φυσικά πρόσωπα, που προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, διακρίνοντας προφανώς ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.

Κι όταν μιλάμε για Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ, μιλάμε φυσικά για παίκτες που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ίσως οι δύο συγκεκριμένοι να έχουν ξεπεράσει και το δισεκατομμύριο) στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μια ματιά μάλιστα στο Χ και στον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκαν οι Αμερικανοί την είδηση για την απόφαση του Ντουράντ να αγοράσει μετοχές της Παρί, φανερώνει ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού κοιτούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι δεδομένο πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο «έλκει» και τα αμερικανικά… πορτοφόλια, αρκεί η χούφτα με τα δολάρια να είναι μεγάλη.

Sports in

Live streaming: Τουρκία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Δείτε σε live streaming την αναμέτρηση της Εθνικής Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024