Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός και ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Ο ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός και ο μεταγραφικός σχεδιασμός

O ΠΑΟΚ, ο πικρός αποκλεισμός από τη Μάλμε στην παράταση και ο σχεδιασμός του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Είναι πικρό το νοκ άουτ από το Τσάμπιονς Λιγκ μεσούσης της θερινής περιόδου. Τα προκριματικά, ωστόσο, συνήθως ισοδυναμούν με μια γνωριμία που το απρόβλεπτο παραμονεύει.

Μολονότι η Μάλμε φάνταζε ένα εμπόδιο όχι υψηλό, τα πράγματα αποδείχθηκαν δυσάρεστη έκπληξη για τον ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά έτρεφε τόσο σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στα play offs. Το 2-2 στη Σουηδία, έμοιαζε να αφήνει ανοιχτές τις πύλες της πρόκρισης.

Στην Τούμπα, προέκυψε σοκ. Δεν ήταν οι καθυστερήσεις. Ηταν πως όσο κυλούσε ο χρόνος η Μάλμε φάνταζε ως την ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σε χτυπήσει και να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως τούτη την εποχή είναι παραπάνω …τρεγμένη. Οντως, τα καλοκαίρια δεν (πρέπει να) θέλεις αντιπάλους από τον βορρά.

Τα πρωταθλήματα στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, εκκινούν την άνοιξη, συνεπώς οι ποδοσφαιριστές που καλείσαι να αντιμετωπίσεις μοιάζει να βρίσκονται σε πλήρη φόρμα και να έχουν παραπάνω ρυθμό. Οι παλαιότεροι ακόμη θυμούνται το πώς η ΑΕΚ, Αύγουστος του 1999 ήταν, δεν μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η άσημη ΑΙΚ Στοκχόλμης πήρε ένα 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια (και με το χόρτο σε κακά χάλια ένεκα της ζέστης) και ηττήθηκε 1-0 στη Σουηδία. Δεν σημείωσαν γκολ οι παίκτες του Τουμπάκοβιτς.

Και τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν βγήκε έξω επειδή η Μάλμε ήταν ανώτερη. Απλά, υπήρξε μάλλον ο αντίπαλος που καλό ήταν να μην του έβγαινε στην κλήρωση. Λεπτομέρεια που λέει πολλά: στη Σουηδία ο Δικέφαλος δέχθηκε δύο γκολ μετά χτυπήματα κόρνερ! Στην ρεβάνς, ένα από πλάγιο και ένα από φάουλ. Ολα ύστερα από «σπάσιμο της μπάλας».

Όταν την πατάς με τέτοιο τρόπο και από τα έξι γκολ σε βάρος σου τα τέσσερα είναι πανομοιότυπα, κάποιο ζήτημα το έχεις. ‘Η ακόμη προετοιμάζεσαι… Με το πρωτάθλημα να έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ένα ζητούμενο σχετίζεται με το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό. Ναι, μπροστά του υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ ή ακόμη ακόμη η σιγουριά της ευρωπαϊκής συμμετοχής στο Κόνφερενς.

Ένα League Stage έχει εξασφαλιστεί, συνεπώς θα δώσει το παρών και τον χειμώνα. Οποιος, όμως, αγνοεί πως έχασε χρήματα από την κορυφαία διοργάνωση, μάλλον δεν μετρά καλά τα πράγματα. Και το ερώτημα εδώ αφορά στο πώς θα διαχειριστεί τα δεδομένα που ανοίγονται μπροστά του, αν ενδώσει σε πιέσεις για παραχώρηση κάποιου …ασημικού του ή επιλέξει να προχωρήσει στον ίδιο δρόμο.

Sports in

Καινοτομία στην Premier League: Θα αναλύουν τις αποφάσεις του VAR στα social media

Η Premier League για ακόμη μια φορά καινοτομεί στο ποδόσφαιρο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024