Ο Ολυμπιακός ξεκινά το Σάββατο στον Βόλο τις υποχρεώσεις του για την σεζόν 2024-2025 και η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος είναι ξεχωριστή, για πολλούς λόγους, για την ομάδα του λιμανιού.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν σε μια σημαντική χρονιά καθώς μιλάμε για την σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια ιστορίας τους.

Αυτό και μόνο κάνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του συλλόγου και όλοι στο μεγάλο λιμάνι επιθυμούν διακαώς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά αυτή την σεζόν έχοντας κατακτήσει, λίγους μήνες πριν, έναν ευρωπαϊκό τίτλο και η συγκεκριμένη επιτυχία γιγαντώνει ακόμα περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Οι πειραιώτες λοιπόν ξεκινούν το Σάββατο τις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Βόλο, αν και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το Στάδιο θα θυμίζει Καραϊσκάκη με την παρουσία 10.000 και πλέον οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες.

Είναι κι αυτή η μεγάλη παρουσία του κόσμου, ένα μήνυμα απόλυτης στήριξης για την σεζόν που έρχεται και ο Μεντιλίμπαρ θέλει το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Είναι αυτονόητο πως οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται μόνο τη νίκη απέναντι στη θεσσαλική ομάδα, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά πως η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Ο Μεντιλίμπαρ σχεδιάζει τα πλάνα του για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού κυριαρχεί μια σκέψη.

Το καλό ξεκίνημα που θέλει απ’ την ομάδα του κόντρα στον Βόλο και το γρήγορο γκολ στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Ισπανός είδε στο φιλικό παιχνίδι στην Κύπρο με αντίπαλο τον Άρη Λεμεσού, την ομάδα του να κάνει ένα ξέσπασμα εφτά λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (16’-23’) και να πετυχαίνει τρία γκολ.

Υπήρχε συγκέντρωση στο τελείωμα των φάσεων από τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού, ασκήθηκε πίεση, βγήκαν οι φάσεις και μπήκαν τα γκολ.

Θέλει λοιπόν ο προπονητής των πειραιωτών να δει ένα καλό ξεκίνημα στο ματς με τον Βόλο, ζητώντας από τους «ερυθρόλευκους» ν’ ασκήσουν πίεση ψηλά, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του έμπειρου τεχνικού.

Βέβαια το ματς στην Κύπρο ήταν φιλικό ενώ αυτό στο Βόλο θα είναι επίσημο κι αυτό διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα, κάτι όμως που το ξέρει πολύ καλά ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στον Βόλο θέλοντας να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και ακολουθούν τα παιχνίδια με Καλλιθέα (εντός), Λαμία (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός) με προφανή στόχο την κατάκτηση 12 βαθμών με την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής, μια αγωνιστική πριν το ματς με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό βέβαια που απασχολεί τούτη την ώρα τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι η δεύτερη και η τρίτη αγωνιστική αλλά το παιχνίδι της πρεμιέρας στον Βόλο.

Και ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλά πως το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο εύκολα δεν θα είναι για την ομάδα του.

Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι και το κυριότερο να έχουν την συγκέντρωση που απαιτείται για να ξεκινήσουν με νίκη το πρωτάθλημα, στο ματς απένανιτ στην θεσσαλική ομάδα.