Έδειξε χαρακτήρα, έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Σινσινάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Γιαν-Λέναρντ Στρουφ πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στη συνέχει ανέβασε την απόδοσή του και με 6-4, 6-3 έφτασε στη νίκη με 2-1 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του αμερικάνικου τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας, στον πρώτο του αγώνα μετά το διαζύγιο με τον Απόστολο, δυσκολεύτηκε απέναντι στον πολύπειρο και ικανότατο Στρουφ, αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και θα συνεχίσει την περιπέτειά του στο Σινσινάτι Μάστερς.

Δεν τα παράτησε. Πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, όταν ο Στρουφ έκανε μπρέικ και βρέθηκε στο 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-4 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ μάλιστα ο Γερμανός έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-1, αλλά στο 6ο γκέιμ ο Στέφανος το πήρε πίσω και ισοφάρισε σε 3-3. Στο 10ο γκέιμ ο Ελληνας τενίστας έκανε νέο μπρέικ για το 6-4, με το οποίο έστειλε το ματς σε τρίτο σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ και με μπρέικ στο 2ο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια έφτασε στο 5-2 και λίγο αργότερα με 6-3 έκανε το 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά του Σινσινάτι.