Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας, μετά την επιστροφή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές της χώρας προκειμένου να μειώσουν την είσοδο κοριών, επιστράτευσαν τον Ceco, έναν αξιολάτρευτο σκύλο, ο οποίος είναι σε θέση να μυρίσει εάν κάποιος φέρει επάνω του τα μικροσκοπικά έντομα.

Ο Ceco είναι ένα beagle δύο ετών, ο μοναδικός σκύλος στη Νότια Κορέα που έχει εκπαιδευτεί για να ανιχνεύει την οσμή των φερομονών, των χημικών ουσιών που απελευθερώνουν οι κοριοί.

Ο Ceco είναι σε θέση να σαρώσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Οι κοριοί απέκτησαν παγκόσμια φήμη, όταν έκαναν την εμφάνιση τους σε διάφορους δημόσιους χώρους στο Παρίσι το 2023. Η κατάσταση έγινε τόσο ανησυχητική που βίντεο με κοριούς σε ασυνήθιστα μέρη έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουν κοριοί στη χώρα μετά τη διοργάνωση»

Πέρυσι, οι αρχές στο Παρίσι έτρεξαν να περιορίσουν τον πανικό, καθώς η πόλη ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανησυχώντας ότι τα μικροσκοπικά ζωύφια χωρίς φτερά θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εκδήλωση και διεξήγαγαν εκστρατεία για να ξεριζώσουν οποιαδήποτε μόλυνση.

«Καθώς η παγκόσμια κοινότητα συγκεντρώνεται στο Παρίσι της Γαλλίας με την ευκαιρία των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουν κοριοί στη χώρα μετά τη διοργάνωση», αναφέρεται σε κυβερνητικό δελτίο Τύπου της Νότιας Κορέας.

«Ως εκ τούτου, λαμβάνουμε προληπτική απάντηση για να αναχαιτίσουμε την είσοδο μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Incheon, το οποίο αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στη χώρα», επισημαίνεται.

Ο Ceco και η ομάδα του αναπτύχθηκαν την Παρασκευή καθώς άρχισαν να καταφθάνουν περισσότεροι αθλητές και αξιωματούχοι από το Παρίσι και θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η κυβέρνηση.