Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η JK Rowling και ο Elon Musk ανάμεσα σε αυτούς που μηνύει η Imane Khelif για διαδικτυακό εκφοβισμό

Η JK Rowling και ο Elon Musk ανάμεσα σε αυτούς που μηνύει η Imane Khelif για διαδικτυακό εκφοβισμό

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Imane Khelif στο μικροσκόπιο θα μπει και ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο Truth Social

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ολυμπιονίκη πυγμάχο Imane Khelif δήλωσε ότι η JK Rowling και ο Elon Musk είναι μεταξύ εκείνων που κατονομάζονται στη νομική καταγγελία της αλγερινής αθλήτριας για διαδικτυακή παρενόχληση.

Η Khelif κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά των γυναικών στην πυγμαχία μικρών βαρών στο Παρίσι την Παρασκευή (9 Αυγούστου), και έγινε η πρώτη γυναίκα της Αλγερίας που κέρδισε ποτέ χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Αγώνες.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της αμαυρώθηκαν από μια διαμάχη σχετικά με το φύλο της, όταν η 25χρονη αποκλείστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, αφού φέρεται να απέτυχε στο τεστ καταλληλότητας φύλου.

Η IBA, η οποία αποβλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) λόγω οικονομικών προβλημάτων και διαφθοράς, δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για τα ευρήματά της και η ΔΟΕ επέτρεψε στην Khelif να αγωνιστεί κανονικά.

Η μήνυση της Khelif κατατέθηκε την Παρασκευή σε ειδική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους, με την κατηγορία της «επιβαρυμένης διαδικτυακής παρενόχλησης» με στόχο την 25χρονη αθλήτρια, δήλωσε ο δικηγόρος Nabil Boudi. Σε ανακοίνωσή του, την χαρακτήρισε ως «μισογυνιστική, ρατσιστική και σεξιστική εκστρατεία» κατά της πυγμάχου.

Στο στόχαστρο και ο Τραμπ

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Variety αποκάλυψε πως ανάμεσα σε αυτούς που κατονομάζονται στην αγωγή είναι η γνωστή συγγραφέας JK Rowling και ο ιδιοκτήτης του Χ και της Tesla, Elon Musk.

Πρόσθεσε ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελέσει μέρος της έρευνας. «Ο Τραμπ έκανε ανάρτηση στο X, οπότε είτε κατονομάζεται στη μήνυσή μας είτε όχι, αναπόφευκτα θα εξεταστεί ως μέρος της δίωξης», είπε ο Boudi.

Ο Boudi δήλωσε ότι αν και η μήνυση αναφέρει ονόματα, «αυτό που ζητάμε είναι η εισαγγελία να ερευνήσει όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους αλλά όποιον άλλον κρίνει απαραίτητο. Αν η υπόθεση πάει στο δικαστήριο, θα δικαστούν».

Στο X του Musk, η JK Rowling αναφέρθηκε στην πυγμάχο ως «αρσενικό» και την κατηγόρησε ότι «απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες της ζωής μόλις διέλυσε».

O Musk από την άλλη μοιράστηκε μία ανάρτηση της αμερικανίδας κολυμβήτριας Riley Gaines που έλεγε ότι «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα», με τον ίδιο να σχολιάζει: «απολύτως!».

Η οργή ξέσπασε μετά την απόσυρση της Angela Carini, μόλις 46 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με αντίπαλο την Khelif .

Η ιταλίδα πυγμάχος είχε ξεκινήσει ένα παραλήρημα, δηλώνοντας αρχικά: «Αυτό δεν είναι σωστό», και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι «δεν την έχουν χτυπήσει ποτέ τόσο δυνατά» στη ζωή της.

Η Khelif δήλωσε ότι με την κατάκτηση του χρυσού έστειλε στην IBA ένα μήνυμα για την «αξιοπρέπεια και την τιμή».

«Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορία της Imane Khelif «, δήλωσε η ολυμπιονίκης. «Είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή. Αν θα προκριθώ ή όχι; Αν είμαι γυναίκα ή όχι; Έκανα πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Έχω πλήρη προσόντα, είμαι γυναίκα, γεννήθηκα γυναίκα, έζησα γυναίκα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Sports in

Καινοτομία στην Premier League: Θα αναλύουν τις αποφάσεις του VAR στα social media

Η Premier League για ακόμη μια φορά καινοτομεί στο ποδόσφαιρο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024